Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Cristiano Ronaldo és Franck Ribéry inspirálta az Eb egyik legjobb formában futballozó játékosát

m4sport.hu
Az olasz labdarúgó-válogatott 23 éves támadója, Federico Chiesa remek formában futballozik az egész kontinensviadalon, vasárnap este a döntőben is bizonyíthat, de többször volt nehéz helyzetben karrierje során.
 

Édesapja, Enrico Chiesa szintén olasz válogatott volt, játszott a Sampdoria, a Fiorentina és a Lazio együttesében is. A fiatal Chiesán nagy volt a nyomás, hogy apja nyomdokaiba lépjen, de könnyedén vette az akadályokat, az Európa-bajnokságon pedig saját történetét írhatja meg.

Az első két csoportmérkőzésen csereként kapott lehetőséget Roberto Mancini szövetségi kapitánytól, aki Wales ellen már kezdőként küldte pályára a Juventus labdarúgóját. Az osztrákok elleni nyolcaddöntő 84. percében a padról állt be, majd ő szerezte az azzurrik első gólját a 2×30 perces hosszabbításban. A legjobb nyolc között kezdőként számított rá Mancini, ahogy a spanyolok elleni elődöntőben is, ahol egy gyönyörű csavarással juttatta előnyhöz csapatát. Nehéz elképzelni, hogy a fináléban semmilyen szerepet nem szán neki az olasz kapitány.

A Fiorentina hamar felfigyelt rá, de Chiesa képességeit fiatalon kétségbe vonták, ugyanis fizikailag le volt maradva kortársaitól, ezért kérdéses volt, hogy labdarúgóvá válhat-e. Jelenlegi csapattársa, Cristiano Ronaldo munkamorálja azonban inspirálta, ezért nem adta fel az álmait. “Két, három éven keresztül nagyon küzdöttem a játékpercekért, mert nem volt olyan testalkatom, mint a társaimnak és 14, 15 évesen ez komoly csalódásokkal jár. Sokszor gondolkodtam rajta, hogy feladom, de a családom mindig hitt bennem, így én sem tehettem másképp. Az edzéseken végzett kemény munka végül megtérült”emlékezett vissza.

Karrierje elején a Fiorentinában 18 mérkőzésen együtt futballozhatott Franck Ribéryvel is, aki elmondása szerint Cristiano Ronaldóhoz hasonlóan nagy hatást gyakorolt rá.

Most Olaszország hősévé válhat az angolok elleni Eb-döntőben.

Borítókép: (Fotó: EPA/Frank Augstein)

További Hírek