Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Csalódásról és könnyekről írnak az angol lapok

MTI
A lapok szerint az oroszlánok büszkévé tették az angolokat, csak azok a fránya 11-esek ne lennének.
 

A tizenegyest rontó Bukayo Sakát vigasztaló Gareth Southgate-ről készült fotó jelent meg több brit lap címoldalán a labdarúgó Európa-bajnokság vasárnapi döntője után, melyet a hazaiak 1-1-es döntetlent követően tizenegyesekkel buktak el az olaszokkal szemben.

„A tizenegyesek átka fosztotta meg Angliát az álma beteljesülésétől” – írta a Times, kiemelve, hogy az angol válogatott – nagy tornákon kilencből hetet elveszítve – alacsony százalékban jön ki sikeresen az ilyen helyzetekből.

„Ez rosszul fog esni” – jósolja a Daily Telegraph az ország hangulatára utalva a „fatális tizenegyespárbaj” után, melyben három angol játékos is hibázott. „Annyira közel” – szomorkodik főcímében a Guardian, miközben az ingyenes Metro újság fő üzenete az, hogy „az oroszlánok büszkévé tették” az angolokat.

Hasonlóan foglalt állást a Sun, címlapján a „büszkék az oroszlánokra” címmel. A lap kiemeli, hogy bár ismét elveszített egy tizenegyespárbajt az angol válogatott, de a játékosok remekül helyt álltak. Az Independent „könnyek a hősökért” főcímmel igyekszik összefoglalni az érzéseket, és hasonlóan jár el a Daily Mail is, amely azt írja: „Könnyek között ért véget”.

Az angolok számára szomorú végkifejlet rögzítése mellett azért optimista hangok is megjelennek. A Guardian szerzője például úgy fogalmaz, hogy Southgate szerethető, fiatal csapata üdítő volt, a szakvezető közérthetősége, tisztessége és a labdarúgásról alkotott felfogása felemelő egy olyan időszakban, melyben máshol disszonancia és gyenge irányítás figyelhető meg.

Az angol válogatott az 1966-os, szintén hazai rendezésű világbajnokság után most először nyerhetett volna nagy tornát.

Borítókép: London, 2021. július 12. Harry Kane angol csapatkapitány (j) és csapattársa, Bukayo Saka a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság döntőjében játszott Olaszország-Anglia mérkőzés végén a londoni Wembley stadionban 2021. július 11-én. Olaszország az 1-1-es döntetlennel zárult rendes játékidőt követő hosszabbítás utáni büntetőpárbajban 3-2-re győzött, és 1968 után másodszor lett a kontinens legjobbja. MTI/EPA Pool/Laurence Griffiths