Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Öt olasz és három angol az Európa-bajnokság álomcsapatában

m4sport.hu/MTI
Az UEFA a hivatalos honlapján nyilvánosságra hozta a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság álomcsapatát.
 

 

Nem is lehetett kérdés, hogy a névsor az egész tornán remekül teljesítő, a fináléban ráadásul két tizenegyest is hárító Gianluigi Donnarumma lett, akit egyébként a döntő után a torna legjobb játékosának is megválasztottak. Bekerült a tizenegybe az Európa-bajnokság legjobb fiataljának megválasztott, 18 esztendős Pedri, valamint a súlyos Achilles-ín-sérülés miatt kieső Leonardo Spinazzola is.

Érdekesség, hogy a társgólkirályok, a portugál Cristiano Ronaldo, illetve a cseh Patrik Schick nem kaptak helyet az együttesben, amelyet egy 16 fős – volt játékosok, szövetségi kapitányok alkotta – technikai bizottság állított össze. További érdekesség, hogy mindegyik játékos pályafutása során először került be Európa-bajnokságon a torna csapatába.

Az Eb álomcsapata
Gianluigi Donnarumma (olasz) – Kyle Walker (angol), Leonardo Bonucci (olasz), Harry Maguire (angol), Leonardo Spinazzola (olasz) – Jorginho (olasz), Pierre-Emile Höjbjerg (dán), Pedri (spanyol) – Federico Chiesa (olasz), Romelu Lukaku (belga), Raheem Sterling (angol)

Borítókép: EPA/Justin Tallis / POOL