Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Chiellini beismerte, átkot szórt az angolok utolsó tizenegyesrúgójára

m4sport.hu | Pollák Márton
Az Európa-bajnokságot nyert olasz labdarúgó-válogatott csapatkapitánya különös módszert választott, hogy Bukayo Saka kihagyja a tizenegyest, ami a taljánok tornagyőzelmét jelentette.
 
Juan Carlos Kiricocho az 1980-as években az argentin Estudiantes hatalmas szurkolója volt, aki olyannyira rajongott a klubért, hogy még a csapat néhány edzésén is részt vett. A vezetőedző, Carlos Bilardónak azonban feltűnt, hogy a kisfiú jelenlétekor rejtélyes módon mindig megsérült egy-egy játékosa, így az élelmes tréner megkérte drukkerüket, inkább a soron következő ellenfél felkészüléseit látogassa, abból talán profitál az együttes. Az Estudiantes 1982-ben bajnok lett, Kiricochót pedig kabalájává fogadta a klub. Bilardo azonban hozzátette, hogy ezt követően nem látta többé a srácot, s mikor 2003/04-ben ismét a csapatot vezette, érdeklődött Kiricocho felől, de senki nem tudott róla semmit.

A tornán végig jól futballozó olaszok 1-1-es rendes játékidő és gól nélküli hosszabbítást követően tizenegyespárbajra kényszerültek a Wembleyben Anglia ellen, a szigetországiak utolsó rúgója pedig az Arsenal 19 éves játékosa, Bukayo Saka volt.

A támadó lövését védte Gianluigi Donnarumma, aki Chiellini elmondása szerint némi segítséget is kapott, az olaszok kőkemény, ám bohókás középhátvédje ugyanis az ESPN-nek elmondta, Saka lövése előtt a „Kirichocho” kifejezést kiabálta, melyet a futballisták évtizedek óta használnak, hogy balszerencsét hozzanak az ellenfélre.

Az UEFA felvételén egyébként kiválóan látszik, jól leolvasható Chiellini szájáról a Kiricocho kiáltás.

Borítókép: EPA/FABIO FRUSTACI

További Hírek