Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Előkerült Mancini Eb-döntő előtti beszéde - humoránál volt a mester

m4sport.hu | Pollák Márton
Napokkal az Olaszország-Anglia Európa-bajnoki döntő után felbukkant az interneten az a felvétel, melyen a győztes olaszok szövetségi kapitánya, Roberto Mancini szól pár szót a csapatához, miután a kezdő felrajzolásakor picit megviccelte legényeit.


Az olasz Rai1 tv-csatorna hivatalos Twitter-oldalán osztotta meg a felvételt, melyen a mester így kezdte:

“Felállás: Gigio (Gianluigi Donnarumma) – DiLo (Giovanni Di Lorenzo), Leo (Leonardo Bonucci), Giorgio (Giorgio Chiellini), Spina (Leonardo Spinazzola)…”…

Ezen a ponton Mancini kaján mosollyal hátra fordult a csapat felé, amely együtt nevetett fel, ugyanis az együttes és az egész kontinenstorna egyik legjobbját, a balhátvéd Spinazzolát akkora már meg is műtötték Achilles-ín-szakadása miatt. A kapitány persze csak viccelt, majd korrigálta is a dolgot, s így folytatta:

“Emerson (Emerson Palmieri) – Giorgio (Jorginho), Marco (Marco Verratti), Bare (Nicoló Barella) – Ciro (Ciro Immobile), Lorenzo (Lorenzo Insigne) és Federico (Federico Chiesa). Szóval, nincs mint mondanom. Tudjátok, kik vagytok, és nem véletlen vagyunk itt. A sorsunk a saját kezünkben van. Nem a bíró, nem az ellenfél és valaki más, csakis mi vagyunk a felelősek érte. Rendben? Tudjátok, mit kell tennetek.”

Az olasz válogatott végül 1-1 után a tizenegyespárbajban győzte le a Wembleyben Angliát, így Európa-bajnok lett.

További Hírek