Musorujsag
Élő Eredmények

Labdarúgó Európa Bajnokság
Élő stream csatornák X

Olvasóink Eb-álomcsapata csupán négy helyen tér el az UEFA-étól

m4sport.hu | Pollák Márton
Az m4sport.hu olvasóinál az aaranyérmes olaszoktól hatan is befértek a 2020-as Európa-bajnokság álomcsapatába, míg a másik döntős Anglia csupán egy labdarúgót ad az együttesbe.
 

Egy hete, hogy Olaszország a 2020-as Európa-bajokság döntőjében 1-1-es eredmény után tizenegyespárbajban legyőzte Angliát a Wembleyben. Azóta mindenkinek volt ideje megrágni és kipihennie a történteket, túltette magát esetleges csalódottságán vagy szertefoszlott az örömmámor okozta rózsaszín köd, így tiszta fejjel szavazhatott a kontinernstorna álomcsapatára.

Az UEFA-nál így nézett ki a legjobbakból álló együttes:

A kapuba olvasóink is az olaszok óriását, Gianluigi Donnarummát állították, védelmük pedig az UEFA-éhoz képest csupán egy helyen tér el, az Európa-bajnok olaszok csapatkapitányát, Giorgio Chiellinit preferálták az angol gólem, Harry Maguire-rel szemben.

Az m4sport.hu szavazásán a középpályán a legtöbb szavazatot Jorginho kapta, mellé bekerült a spanyolok ifjú, feltörekvő csillaga, Pedri, ami eddig megegyezik az Európai Labdarúgó-szövetség középpályájával, ám nálunk a dán Pierre-Emile Höjbjerg helyére a belgák világklasszisa, Kevin De Bruyne került.

A támadtrióban van a legnagyobb eltérés, mert míg az UEFA a gólkirály Cristiano Ronaldót és a szintén öt gólos Patrik Schicket is kihagyta, addig olvasóinkat meggyőzték, Federico Chiesa beválogatása pedig a legtöbbeknél nem is volt kérdés.

Az m4sport.hu olvasóinak Eb-álomcsapata:

Gianluigi Donnarumma (Olaszország) – Kyle Walker (Anglia), Leonardo Bonucci (Olaszország), Giorgio Chiellini (Olaszország), Leonardo Spinazzola (Olaszország) – Jorginho (Olaszország), Pedri (Spanyolország), Kevin De Bruyne (Belgium) – Federico Chiesa (Olaszország), Patrik Schick (Csehország), Cristiano Ronaldo (Portugália)

 

Borítókép: epa09297269 Cristiano Ronaldo of Portugal celebrates after scoring his team's second goal during the UEFA EURO 2020 group F UEFA EURO 2020 group F preliminary round soccer match between Portugal and France in Budapest, Hungary, 24 June 2021. EPA/HUGO DELGADO (RESTRICTIONS: For editorial news reporting purposes only. Images must appear as still images and must not emulate match action video footage. Photographs published in online publications shall have an interval of at least 20 seconds between the posting.)

További Hírek