Élő Eredmények

Rossi az Eb-ről: Eredményt nem garantálhatunk, de azt kötelességünk, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fogunk

m4sport.hu
Marco Rossi szövetségi kapitány és Botka Endre válaszolt az újságírók kérdéseire a magyar labdarúgó-válogatott péntek esti sajtótájékoztatóján, Debrecenben. A magyar csapat szombaton Izrael válogatottját fogadja a Nagyerdei Stadionban, a 18 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

A szövetségi kapitány azzal kezdte, hogy az írek elleni vereség, valamint a szurkolók egy részének reakciója megmutatta, az eredmény minden mérkőzésen számít, akkor is, ha felkészülési.

„Az a célunk Izrael ellen, hogy győzzünk és meggyőzzük magunkat is. Szükségünk van valamennyi eufóriára és önbizalomra. Írországban sok hasznos tapasztalatot szereztünk, pozitívat és negatívat is” – mondta Rossi.

Elárulta, akárcsak Dublinban, ezúttal is Gulácsi Péter kezd majd a kapuban, a többit pedig a mérkőzés alakulása hozza majd – lehet, hogy ismét cserél majd a szünetben, de az is lehet, hogy nem. Mindenesetre újabb utalást tett ezzel arra, hogy ki lesz az első számú kapusa Németországban.

Szalai Attiláról azt mondta, Izrael ellen kezdőként fog pályára lépni. A Freiburg védője Írországban nem kapott lehetőséget, a helyén Dárdai Márton kezdett a védelemben Lang Ádám és Willi Orbán mellett.

Később azt is hozzátette, hogy az írek elleni kisebb sérülést szenvedő Dárdai játékát szombaton nem kockáztatják meg, illetve Nego Loicot is pihentetik, abban bízva, hogy az Eb kezdetére ismét 100%-osak lesznek.

Megkérdezték Rossitól, mivel lenne elégedett az egy hét múlva kezdődő Európa-bajnokságon.

„Abban reménykedem, hogy azt a csipetnyi szerencsét meg tudjuk ragadni, amivel tovább tudunk jutni a nyolcaddöntőbe. Nem lesz egyszerű, mindenki ismeri az ellenfelek színvonalát, magas minőséget képviselnek, Németország ki is emelkedik.”

„Nem tudhatjuk előre, hogy milyen teljesítményt tudunk a pályán letenni, de arról meg vagyok győződve, hogy a szurkolóink becsülni, értékelni fogják, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fogunk majd. Nekünk az a kötelességünk, hogy ezt garantáljuk. Az eredményt nem garantálhatjuk, de ezt igen, és meg is tesszük.”

Az Izrael elleni szombati mérkőzés előtt még elárulta, hogy a kerethez később csatlakozó Gazdag Dániel és Ádám Martin készen áll a játékra, és a vállsérüléssel operált Fiola Attila is bevethető.

Az ellenféllel kapcsolatban kiemelte, jelenleg a megújulás szakaszában van új edzőjével, ráadásul sok új játékos is csatlakozott az együtteshez, többnyire az izraeli bajnokságból.

„Becsüljük az izraeli válogatottat, mert tudjuk, hogy minden olyan játékos, aki a hazája mezét magára ölti, tisztában van vele, hogy meg kell feleljen az elvárásoknak” – mondta.

Botka Endre, a Ferencváros védője elmondta, voltak számára nehéz szakaszai a szezonnak, de sosem kételkedett abban, hogy tagja lehet az Eb-keretnek.

„Ha egy pillanatra is így lett volna, most nem lennék itt” – válaszolta.

Az Eb-csoportra és az esélyekre vonatkozó kérdésre reagálva azt mondta, már sokszor megmutatták, hogy fizikálisan felveszik a versenyt a legjobb válogatottakkal is, ettől függetlenül a futball pont azért szép, mert bármi megtörténhet.

„Nem foglalkozunk az esélyekkel” – mondta.

Borítókép: Debrecen, 2024. június 7.Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Izrael elleni másnapi felkészülési mérkõzés elõtt tartott sajtótájékoztatón a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 7-én.MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak