Élő Eredmények

Az UEFA elnökénél Németország az Eb egyik legnagyobb favoritja

MTI
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke a magyar válogatottal azonos csoportban szereplő, házigazda német csapatot is a nagy esélyesek között tartja számon a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon.

„Mondtam már néhány barátomnak, hogy fogalmam sincs miért, de nálam Németország a torna egyik legnagyobb favoritja” – nyilatkozta a szlovén sportvezető. „Az elmúlt néhány évben elég rosszul játszottak, de változatlanul nagyon jó csapatuk van” – tette hozzá.

Ceferin úgy vélte, a Franciaország és Hollandia elleni barátságos mérkőzéseken aratott márciusi sikerek óta Julian Nagelsmann szövetségi kapitány együttese „más szellemiségben” futballozik.

Az 56 éves UEFA-elnök ugyanakkor a németek mellett más válogatottakat is képesnek tart a végső győzelemre. „Mindig mondom, hogy soha nem szabad lebecsülni a spanyolokat, aztán ott vannak még a horvátok, a belgák és a hollandok, esetleg a dánok. De véleményem szerint Németország, Franciaország, Anglia és Portugália a leginkább esélyes az Eb-címre” – nyilatkozott.

A német válogatott a 2018-as és a 2022-es világbajnokságon is búcsúra kényszerült a csoportkör végén, a 2021-ben rendezett legutóbbi Eb-n pedig – a magyarok csoportjából továbbjutva – a nyolcaddöntőben bukott el.

A Nationalelf pénteken a skótok ellen játssza a kontinenstorna nyitómeccsét Münchenben, majd jövő szerdán a magyarokkal találkozik Stuttgartban, június 23-án pedig Svájccal csap össze Frankfurtban.

Ceferin a szervezéssel kapcsolatban azt mondta, „klasszikus labdarúgótornát” vár egy olyan országban, amelynek rengeteg előnye van. „Mindig jó házigazdák, és Németországba könnyű elutazni. Ez az Eb valódi futballünnep lesz” – jelentette ki.

A magyar válogatott szombaton kezd Kölnben a svájciak ellen, majd a házigazdák után, jövő vasárnap Stuttgartban a skótokkal találkozik.

Borítókép: Aleksander Ceferin (Fotó: MTI/EPA/Mohamed Badra)

További tartalmak