Élő Eredmények

Marco Rossi: Az első félidőben lefociztak minket

m4sport.hu
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a svájci válogatott az első félidőben „lefocizta” a magyar csapatot, a mieink többsége pedig tudása alatt teljesített.

A magyar válogatott a gyenge első félidei produkció miatt 3–1-es vereséget szenvedett a svájci csapattól a németországi Európa-bajnokság A csoportjának nyitófordulójában. Marco Rossi szerint a vereség legfőbb oka, hogy a svájciak az első félidőben lefocizták a magyarokat, akik közül két-három játékost leszámítva többen is tudásuk alatt teljesítettek. A második félidő már jobban tetszett a szövetségi kapitánynak, de szerinte abban is túl sok ki nem kényszerített hibát vétettek a magyarok. A felelősséget ugyanakkor vállalja, hiszen ő állította össze a csapatot.

„Az első félidőben lefociztak minket, nem tudtunk a bal oldalukon rendesen rotálni, Vargas megnyitotta a teret, érkezett a szélekről. A második félidő sokkal jobban sikerült. Jobban teljesítettünk, nem szenvedtünk annyira, mélyen védekeztek a svájciak, helyzeteket is sikerült kialakítanunk. De amikor ilyen gólt engedünk az ellenfélnek, azt nehéz bárhogy kommentálni. Nem igazán láttam ma jó egyéni teljesítményeket, talán két-három játékost tudnék megnevezni, aki jól játszott, mindenki más a szintje alatt teljesített. Ezen a szinten, egy Eb-n ennek megfizetjük az árát, hiszen az ellenfél óriási játékerőt képvisel. Ügyesebbeknek kell lennünk, meg kell próbálnunk sokkal jobban megtartani a vonalakat, mert ha mélyen védekezünk, akkor annak így fizetjük meg az árát. A második félidőben több párharcot sikerült megnyernünk, agresszívabbak voltunk, jobban megtartottuk a távolságot a vonalaink között. De még a második félidőben is, ahol összességében sokkal jobb volt a teljesítményünk, ki nem kényszerített hibákat követtünk el és emiatt három-négy kontrát engedtünk az ellenfelünknek, ezeknek a számát csökkentenünk kell. De nem kritizálok senkit, én vagyok a felelős, én választom ki, hogy kiket küldök pályára” – mondta a mérkőzés után az M4 Sportnak Marco Rossi.

Borítókép: Marco Rossi (Fotó: EPA/Yoan Valat)

További tartalmak