Élő Eredmények

Szoboszlai Dominik: Nem mehetsz bele úgy egy meccsbe, hogy azt hiszed, ajándékba fogod kapni a három pontot

m4sport.hu
Szoboszlai Dominik nem tudja az okát annak, hogy miért mutatta két különböző arcát a magyar labdarúgó-válogatott a Svájc elleni Eb-nyitómeccs két félidejében.

A magyar válogatott a gyenge első félidei produkció miatt 3–1-es vereséget szenvedett a svájci csapattól a németországi Európa-bajnokság A csoportjának nyitófordulójában. Szoboszlai Dominik a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta, a két félidőben teljesen más csapatot látott a pályán, ennek pedig ő sem tudja az okát. „Ebből is tanulunk, van még két meccs hátra, nem szabad búslakodnunk, innen szép a győzelem.”

„Nem mehetsz bele úgy egy meccsbe, hogy azt hiszed, ajándékba fogod kapni a három pontot – fogalmazott a csapatkapitány az okokat keresve. – Ilyen szinten semmit nem adnak ingyen, ezért meg kell dolgozni. Az, hogy idáig elértünk, nem véletlen, megdolgoztunk érte, ugyanúgy kell innentől kezdve folytatnunk, mert nem lesz olyan, hogy azt mondja majd a német vagy a skót válogatott, hogy nincs kedvünk, jussatok tovább ti. Elég sok dolgunk van még, rajta vagyunk. A második félidő jó volt, nem voltunk megijedve, használtuk egymást, segítettünk a másiknak, passzoltunk ötöt egymás után. Ezt kellett volna csinálnunk az első félidőben is.”

A magyar csapat szépítő gólját szerző Varga Barnabás úgy véli, a második félidőre lehet és kell is építeni. „Az első félidőben félidőben nem játszottunk jól, mindig ütemet tévesztettünk, így könnyen kijátszottak minket. Az első félidő nem volt rendben, aztán a félidőben próbáltuk összeszedni magunkat, úgy gondolom, hogy a második félidő már jobban nézett ki, megvoltak a helyzeteink, arra kell építeni. Az utolsó percekben egygólos hátrányban kockázatot kell vállalni, kicsit jobban kinyíltunk, ilyenkor benne van a pakliban, hogy megbosszulja magát, de meg kellett próbálni.”

Sallai Roland szerint is gyengén sikerült az első félidő, a másodikban nyújtott teljesítmény ugyanakkor reménykeltő. „Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, sokszor elcsúsztunk, nem értünk ki az emberekre, ebből is született a két gól. A második félidőben már sokkal jobban néztünk ki, de sajnos ez ma kevés volt. Az első félidőből tanulni kell, a következő mérkőzésen ilyen nem fordulhat elő. Nem értem, hogy az első félidőben miért nem sikerült ugyanazt a játékot mutatni, mint a másodikban, azt kell továbbvinni, amit a második játékrészben mutattunk.”

Szalai Attila azt mondta, az első félidőben sem támadásban, sem védekezésben nem tudta megvalósítani a csapat azt, amit szeretett volna. „Nagyon sok területet adtunk nekik, könnyedén kipasszoltak minket, nem volt meg az az egységes, agresszív védekezés, ami eddig jellemezte a csapatunkat, ők pedig nagyon jól játszottak ez ellen, nagyon jól felvették a labdákat a sorok között és abból tudtak veszélyeztetni folyamatosan. Szerencsére tudtuk rendezni a sorokat a félidőben, a második játékrészben teljesen más arcát mutatta a csapat, meg is szereztük a szépítést, úgy érzem, akkor benne is volt az iksz a játékunkban, voltak helyzeteink. Sajnos ez ma kevés volt, de megéreztük, hogy mit is kell tennünk egy Európa-bajnokságon, mik azok a hiányosságok, amiken javítanunk kell, van még két csoportmérkőzésünk, ezeken bármi lehetséges. Annak örülök, hogy a második félidőben szintet tudtunk lépni, a következő mérkőzést innen kell folytatnunk.”

Kleinheisler László úgy vélte, „sokkal több volt” ebben a mérkőzésen. „Úgy érzem, fejben nem voltunk teljesen koncentráltak, sok hiba volt a játékunkban, de semmi nincs még veszve, ez az első meccs volt, van még kettő, megyünk tovább, javítanunk kell.”

Nagy Ádám az MTI-nek azt mondta, „tökösebb” játékra van szükség az együttestől, amelynek tagjai dühösek és csalódottak, de tudják, hogy csak magukat okolhatják.

Az olasz Spezia futballistája elmondta, nem úgy sikerült kezdeniük, ahogyan előzetesen eltervezték, a letámadásuk nem hozta meg a várt eredményt, erre pedig nem reagáltak megfelelő időben. Hozzátette, érzése szerint a mérkőzés azon szakaszaiban, amikor vissza kellett volna állniuk, letámadtak, amikor pedig le kellett volna támadniuk a riválist, akkor védekeztek. „Sajnos ezt csak a második félidőre tudtuk kijavítani, és ott 2-1-es állásnál még az egyenlítésre is lett volna lehetőségünk néhányszor. Ezzel együtt világosan látszik, hogy egyetlen ellenféllel szemben sem engedhetjük meg magunknak, hogy 2–0-s hátrányba kerüljünk, mert ezen a szinten onnan nagyon nehéz visszajönni” – fogalmazott.

A középpályás hozzátette, most az a legfontosabb, hogy a játékosok hogyan tudnak reagálni a kialakult helyzetre, s szerinte ezt hasonló szellemben kell megtenni, mint 2021-ben, a portugálokkal szemben 3–0-ra elveszített első Eb-meccs után. „A következő mérkőzésünk sem lesz a mainál egyszerűbb, sőt, valószínűleg komplikáltabb lesz” – utalt a szerdán, Stuttgartban sorra kerülő csoportmeccsre, melyen a házigazda, és a skótokat a pénteki nyitányon 5–1-re legyőző németekkel játszik a válogatott.

„Ebből a mai találkozóból a 3-4 napban valahogyan le kell vonnunk a tanulságokat, és aztán fejben és testben is frissebben kell belemenni a következő összecsapásba” – jelentette ki.

A csereként pályára lépő Bolla Bendegúz a kispadról úgy látta, hogy a csapat az első félidőben túl sok területet hagyott az ellenfélnek, akit nem helyezett nyomás alá, így a svájciak könnyen tudták megbontani a középpályán a magyar védelmet. „Nem ilyen kezdésről álmodtunk, de a következő mérkőzésen szeretnénk javítani. Svájc egy jó csapat, jól is játszott, de mi sajnos adtunk nekik egy félidőnyi előnyt. A szünet után volt egy jó periódusunk, ennek során szépítettünk, az egyenlítés pedig talán azért nem jött össze, mert az utolsó passzokba vagy a befejezésekbe hiba csúszott” – mondta Bolla.

Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
Általános
Passzstatisztikák
Támadó
Védekező
Szabálytalanságok
Teljes mérkőzés
Első félidő
Második félidő
 

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti

A teljes menetrendjet itt találja > > >

A csoportkör állását itt böngészheti > > >

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló:

június 14., péntek:

Németország-Skócia 5-1

június 15., szombat:

Magyarország-Svájc 1-3

2. forduló (június 19., szerda):

18.00: Németország-Magyarország, Stuttgart (M4 Sport)

21.00: Skócia-Svájc, Köln (M4 Sport)

3. forduló (június 23., vasárnap):

21.00: Skócia-Magyarország, Stuttgart (M4 Sport)

21.00: Svájc-Németország, Frankfurt(M4 Sport+)

Borítókép: Szoboszlai Dominik (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak