Élő Eredmények

„A klubom álláspontja egyértelmű volt” – Mbappé nem lép pályára a párizsi olimpián

MTI
A franciák világbajnok labdarúgója, Kylian Mbappé megerősítette, hogy nem lép pályára a párizsi olimpián, mivel új klubja, a Real Madrid nem támogatja a szereplését.

A 2022-es vb gólkirálya márciusban még lelkes volt az ötkarikás játékokkal kapcsolatban, de mivel a torna nem szerepel a nemzetközi szövetség (FIFA) versenynaptárában, a klubok nem kötelesek elengedni játékosaikat.

„A klubom álláspontja egyértelmű volt, onnantól kezdve pedig már én is tudtam, hogy valószínűleg nem leszek ott az olimpián” – mondta Mbappé a németországi Európa-bajnokságon, amelyen a franciák a D csoportban hétfőn (ma) este Ausztria ellen kezdenek.

„Minden jót kívánok a francia olimpiai válogatottnak, nézni fogom az összes mérkőzésüket, és remélem, hogy megnyerik az aranyérmet!” – hangsúlyozta Mbappé, akit két hete szerződtetett a 15-szörös Bajnokok Ligája-győztes spanyol együttes.

A párizsi nyári játékokon a férfi labdarúgók küzdelmei július 24-én – mindössze tíz nappal az Eb-döntőt követően – kezdődnek és augusztus 9-ig tartanak.

Borítókép: EPA/Caroline Blumberg

További tartalmak