Élő Eredmények

Bellingham: Időnként küzdenünk és szenvedünk kellett, hogy ne kapjunk gólt

m4sport.hu | Szerző: Sz. Sz
Anglia 1–0-ra győzte le Szerbiát a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti mérkőzésén. A győztes gólt szerző középpályás, Jude Bellingham szerint az első félidőben megmutatták, bármelyik csapat ellen tudnak gólt szerezni.

„Az első félidő megmutatta, miért tudunk bármelyik csapat ellen gólt szerezni, a második pedig azt, miért tudunk bárki ellen kapott gól nélkül védekezni. A csapat minden meccse után volt egyfajta negatív légkör” – vélekedett Jude Bellingham a Szerbia ellen 1–0-ra megnyert Eb-csoportmeccset követően. „Néha teljesen jogosan. Most viszont a pozitívumokat kell nézni. Persze lehet, időnként küzdenünk és szenvedünk kellett, hogy ne kapjunk gólt. Ha ez sikerül, akkor csak egyet kell lőnöd és nyertél, szereztél három pontot.”

Az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate dicsérte a győztes gólt szerző fiatal középpályását, akit a mérkőzés legjobbjának is megválasztottak. A 20 éves játékos számos párharcot megnyert, valamint megtestesítette mindazt, amelyre az angoloknak szüksége lesz, hogy a lehető legtovább jussanak a tornán.

„Ő írja a saját forgatókönyvét” – mondta Bellinghamről Southgate. „Kiválóan építette fel a játékát, jól időzítette a futásait.”

Bellingham kiemelte, a jelenlegi angol válogatott még mindig egy új csapat, amely meccsről meccsre egyre jobban összekovácsolódik, és úgy gondolja, az öltözőben elégedettek az elért eredménnyel.

„Vannak hibák, amiket ki kell javítanunk, de elégedett vagyok a teljesítménnyel” – mondta az angolok első 2024-es Eb gólját szerző Bellingham.

A gelsenkircheni stadionba kilátogató angol szurkolók a Beatles – Hey Jude című számát skandálva ünnepelték Bellingham gólját, de a középpályás nem gondolja, hogy túl fiatal lenne ahhoz, hogy a 60-as, 70-es évek legendás popzenekarát hallgassa.

„Szeretem a Beatles-t, sokat is hallgatom őket. A zenei ízlésem kicsit régimódi, szóval ez telitalálat. Nagyon szeretek az angol szurkolók előtt játszani, ez különleges élmény számomra, mivel külföldi csapatban játszom. Imádom, amikor meghallom a szurkolóinkat néhány havonta. Sok szeretetet és elismerést kapok tőlük, ezt igyekszem visszaadni a pályán nyújtott teljesítményemmel, küzdeni akarásommal” – fogalmazott Bellingham.

A fiatal középpályás az első olyan európai játékos, aki 21 éves kora előtt már három világeseményen is pályára lépett: 2021-ben, 17 évesen játszott első Európa-bajnokságán, majd 2022-ben világbajnokságon, most 20 évesen pedig ismét kontinenstornán szerepel.

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit élőben követheti az M4 Sporton, és az m4sport.hu oldalon.

A teljes menetrendet itt találja > > >

A csoportkör állását itt böngészheti > > >

Borítókép: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

További tartalmak