Élő Eredmények

Gulácsi Péter: Lépéshátrányban vagyunk, tudjuk, hogy bravúr kell a németek ellen

m4sport.hu
Gulácsi Péter szerint a Svájc elleni második félidőben bizonyították, hogy helyük van az Eb-n, de a németek ellen 90 percrlesz szükség.

A magyar válogatott kezdőkapusa az M4 Sportnak adott interjút, melyben beszélt a Svájc elleni mérkőzés tanulságairól, Szoboszlai Dominikról és a németek elleni második csoportmérkőzésről is.

Megosztotta, hogy az elmúlt napokban a csapaton belül is az volt a téma, hogy a válogatott elmúlt éveire nem jellemző egyéni hibák sorát vétették a Svájc elleni mérkőzés első félidejében.

„Ez ránk nem jellemző. De hiba mindig csak a jéghegy csúcsa, arra voltunk kíváncsiak, mi van alatta és mi az a helyzet, ami a hibához vezet, mi az, ami esetleg bizonytalanná tesz játékosokat. Remélem, ezt sikerül kiküszöbölnünk, mert a német csapat is magas minőséget képvisel és megbüntetik a hibákat” – mondta.

Hozzátette, az első félidőben taktikai hibákat is vétettek és nem volt elég kompakt a csapat, a hibák pedig bizonytalanságokhoz vezettek.

„A második félidő sokkal jobb volt, az utolsó néhány percig meccsben voltunk, ebből kell erőt meríteni. 45 perc előnyt adtunk az ellenfélnek, de így is kiélezett meccset tudtunk játszani, ez azt mutatja, hogy helyünk van itt és versenyképesek vagyunk ezen a szinten, 90 percre van szükség a németek ellen” – tekintett előre.

Tudjuk, hogy bravúrra van szükségünk a németek ellen, mert lépéshátrányban vagyunk, mindent meg fogunk tenni, hogy ez sikerüljön, mint három éve a franciák ellen.”

A csapatkapitányról, Szoboszlai Dominikról azt mondta, szenzációs játékos, de a pályán nincs könnyű helyzetben, mert az ellenfelek már jóval felkészültebbek belőle, kevés területet engednek neki, ami megnehezíti a játékát.

„A pályán kívül, mint csapatkapitányként tökéletesen ellátja a feladatát, koncentrált, jól dolgozik, segíti a többieket. Bízom benne, hogy a következő pár meccsen szerencsésebb lesz. Mivel az előző Eb-t sérülés miatt ki kellett hagynia, a bizonyítási vágy még nagyobb benne, de a karaktere is ilyen, mindig 100%-ot akar adni, mindent a csapatért, a hazáért, a szurkolókért. Bízom benne, hogy a következő mérkőzéseken ebből még többet láthatunk.”

A németek elleni szerda este 18 órakor kezdődő mérkőzésre kanyarodva azt mondta, a házigazdák jó formában kezdték a tornát, de bíznak a saját erényeikben és ez lehet egy jó eredmény kulcsa.

Lipcsei csapattársával, Willi Orbánnal a Bundesligából jól ismerik a német keret nagy részét, de leszögezte, elképesztő minőséget képviselnek, ezért csapatként kell jól védekezniük.

„Bízom benne, hogy zártabbak tudunk lenni és nem adunk nekik annyi lehetőséget, mint a svájciaknak.”

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló

(június 14., péntek):

Németország–Skócia 5–1

(június 15., szombat):

Magyarország-Svájc 1–3

2. forduló (június 19., szerda):

18.00: Németország–Magyarország, Stuttgart (M4 Sport)

21.00: Skócia–Svájc, Köln (M4 Sport)

3. forduló (június 23., vasárnap):

21.00: Svájc–Németország, Frankfurt (M4 Sport+)

21.00: Skócia–Magyarország, Stuttgart (M4 Sport)

Borítókép: Debrecen, 2024. június 8.Gulácsi Péter kapus a Magyarország - Izrael felkészülési labdarúgó mérkõzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2024. június 8-án.MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak