Élő Eredmények

Hiába a hihetetlen mezőnyfölény, csak a hosszabbításban tudtak nyerni a portugálok

m4sport.hu
A csehek szinte végig védekezték a meccset, de egy jól eltalált lövéssel így is előnybe tudtak kerülni, ezt azonban hamar kiegyenlítették a portugálok, majd a hosszabbítás perceiben meg is fordították az eredményt.

A portugál válogatott 2-1-re győzött a csehek ellen a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójának utolsó mérkőzésén.

Az F csoport favoritjának tartott  portugálok már a találkozó lején támadólag léptek fel, szerették volna minél hamarabb eldönteni a találkozót, de nem nagyon találtak fogást a szívósan védekező ellenfélen. A csehek többnyire a védekezésre összpontosítottak, a támadásokra már nem sok energiájuk maradt.

A játékrész legkomolyabb lehetősége a hatodik Eb-jén szereplő Cristiano Ronado előtt adódott, ezt azonban védte a cseh kapus.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, F csoport:
Portugália-Csehország 2-1 (0-0)
Lipcse, v.: Guida (olasz)
gólszerzők: Hranac (69., öngól), Francisco Conceicao (92.), illetve Provod (62.)
sárga lap: Rafael Leao (39.), Francisco Conceiao (93.), illetve Schick (57.)
Portugália:
Diogo Costa – Dalot (Gonzalo Inácio, 63.), Pepe, Rúben Dias – Joao Cancelo (Nélson Semedo, 90.), Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Vitinha (Francisco Conceicao, 90.), Nuno Mendes (Pedro Neto, 90.)- Ronaldo, Rafael Leao (Diogo Jota, 63.)
Csehország:
Stanek – Holes (Chory, 93.), Hranác, Krejcí – Coufal, Sulc (Sevcik, 79.), Soucek, Provod (Barák, 79.) Doudera – Kuchta (Lingr, 60.), Schick (Chytil, 60.)

A második játékrészben a portugálok még nagyobb intenzitással támadtak, a csehek hosszú percekig nem tudtak kijönni a saját térfelükről, olyan is előfordult, hogy mind a 11 cseh játékos a saját tizenhatosán belül volt.

A 62. percben aztán átkeveredtek a portugál kapu elé és egy szépen visszakészített labdát Provod bombázott a kapuba. Fokozta a nyomást a 2016-os győztes, de az egyenlítéshez hatalmas szerencse is kellett.

Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
Általános
Passzstatisztikák
Támadó
Védekező
Szabálytalanságok
Teljes mérkőzés
Első félidő
Második félidő
 

Nyolc perccel a bekapott gól után egy beívelést Nuno Mendes visszafejelt, a cseh kapus pedig Hranac lábára ütötte a labdát, ami onnan a saját kapujába pattant. A játék képe nem változott, portugál fölény,, ritka cseh próbálkozások. A 87. percben úgy tűnt, megszerzik a vezetést Jota révén a portugálok, de a VAR-vizsgálat megállapította, Ronaldo centikkel belógott így les volt a gólpasszt jelentő fejes.

A 92. percben aztán már semmi nem mentette meg a cseheket, az alig két perce pályán lévő Francisco Conceicao közelről lőtt a kapuba, ezzel megszerezve a győzelmet csapatának.

 

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

strong>F csoport: Törökország, Georgia, Portugália, Csehország

1. forduló (június 18., kedd):

Törökország-Georgia 3-1

2. forduló (június 22., szombat):

15.00: Georgia-Csehország, Hamburg (M4 Sport)

18.00: Törökország-Portugália, Dortmund (M4 Sport)

3. forduló (június 26., szerda):

21.00: Georgia-Portugália, Gelsenkirchen (M4 Sport)

21.00: Csehország-Törökország, Hamburg (M4 Sport+)

Borítókép: Fotó: Getty

További tartalmak