Élő Eredmények

Marco Rossi: Tökéletes meccset kell játszanunk a németek ellen

m4sport.hu/MTI
Kedd este már Stuttgartban, a házigazda németek elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínén tartott sajtótájékoztatót a magyar válogatott. Az újságírók kérdéseire Schäfer András, Lang Ádám és Marco Rossi válaszolt.

„Miután elveszítettük az első mérkőzést, nagyon csalódottak voltunk. A második félidőben visszajöttünk a meccsbe, de a végén ott is hibáztunk. Összességében az első félidő meghatározta a végeredményt, megfizettünk a hibákért” – tekintett vissza a svájciak elleni mérkőzésre Marco Rossi.

A szövetségi kapitány kiemelte, vissza lehet emlékezni a korábbi meccsekre, de a múlt nem számít.

„Szerdán a németekkel játszunk, a legkeményebb rivális, aki csak szembejöhet. Papíron, sőt nem csak papíron, a német csapat jobb nálunk, és ezen senki sem sértődhet meg. Épp ellenkezőleg, ennek motiválnia kell minket. Reméljük, hogy egy pontot meg tudunk kaparintani szerdán. Ehhez tökéletes meccset kell játszanunk, mindenkinek 100 százalékot kell nyújtania.”

A svájciak elleni meccsre visszatérve úgy fogalmazott, négy év (itt minden bizonnyal az Oroszország elleni 3–2-re elveszített Nemzetek Ligája-mérkőzésre gondolt) után most először szégyellte magát a csapat játéka miatt.

„2020 szeptembere óta ez az első alkalom, hogy edzőként szégyelltem magam a csapatom játéka miatt. Nagyon meg szeretnénk mutatni, hogy hova tartozunk. Ez nem jelenti azt feltétlenül, hogy pontot vagy pontokat szerzünk, hanem hogy például küzdünk minden egyes labdáért, hogy a végén felemelt fejjel hagyhassuk el a pályát.”

A kapitány elárulta, a svájciak elleni kezdőcsapathoz képest két-három változtatást tervez a házigazda elleni mérkőzésre.

Lang Ádám elárulta, nem lesz kezdő a németek elleni meccsen (Fotó: MLSZ)

A játékosok részéről ezúttal Lang Ádám és Schäfer András válaszolt az újságírók kérdéseire.

„A Svájc elleni meccsen az első félidőben a távolságok túl nagyok voltak, de ezt helyretettük. Voltak megbeszélések, mindenki elmondta a véleményét, és tisztában vagyunk vele, hogy ez még egyszer nem fordulhat elő. A felelősség közös, de mindenki helyretette a történteket magában. Tudjuk, hogy mennyire fontos mérkőzés előtt állunk. Még ha egy kicsit kiábrándító is volt az első félidei teljesítmény, a második félideiből lehet táplálkozni. Szerdán szeretnénk egy ki-ki mérkőzést vívni a házigazdával” – mondta Lang Ádám, aki újságírói kérdésre elárulta, ezúttal nem lesz ott a kezdőcsapatban.

A magyar játékosok megismerkedtek a stuttgarti pályával (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Az Union Berlin középpályása szívesen emlékszik vissza az előző Európa-bajnokságon a németeknek fejelt góljára, de elmondása szerint ezúttal azzal is kiegyezne, ha nem ő, hanem egy csapattársa mutatna be hasonló mozdulatot.

„Az előző Eb-n fejeltem egy gólt Neuernek, ráadásul itt Németországban. Nyilván különleges pillanat volt számomra, hiszen minden kissrác álma, hogy eredményes legyen egy Eb-n. Az hab a tortán, hogy világklasszis csapat és kapus ellen sikerült. Remélem, megismétlem, de azzal is kiegyeznék, ha bármelyik játékostársamnak sikerülne.”

Schäfer kifejtette, semmiképpen sem hátrány, hogy a magyar keret tagjai közül sokan játszottak már ebben a stadionban, több német válogatott játékos ellen. Hozzátette, mostanság minden sorsoláson megkapják Németországot, így már mindenkinek van tapasztalata a szerdai riválissal szemben.

„A német válogatottból hiba lenne bárkit is külön kiemelni, nem egyénekben kell gondolkodnunk. Csapatként szeretnénk felvenni velük a versenyt és csapatként szeretnénk minimum egy, vagy akár három pontot szerezni – fogalmazott Schäfer András – Arra a három évre kell építenem, amit a válogatottban töltöttem eddig, mert kimásztunk már ennél nehezebb helyzetekből is. Azt kell előhoznunk, ami miatt nem szerettek ellenünk játszani ezek a csapatok.”

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stuttgarti MHP Arénában az Európa-liga 2020-as döntőjének játékvezetője, a holland Danny Makkelie sípjelére szerdán 18 órakor kezdődik a magyar-német összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

A magyar labdarúgó-válogatott várható kezdőcsapata az MTI szerint: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla, Schäfer, Nagy Á., Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga.

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló

(június 14., péntek):

Németország–Skócia 5–1

(június 15., szombat):

Magyarország–Svájc 1–3

2. forduló (június 19., szerda):

18.00: Németország–Magyarország, Stuttgart (M4 Sport)

21.00: Skócia–Svájc, Köln (M4 Sport)

3. forduló (június 23., vasárnap):

21.00: Svájc–Németország, Frankfurt (M4 Sport+)

21.00: Skócia–Magyarország, Stuttgart (M4 Sport)

Borítókép: Marco Rossi (Fotó: MLSZ)

További tartalmak