Élő Eredmények

„Angliában mindenki röhögött volna, ha ezt a gólt elveszik” – Gündogan azon is meglepődött, hogy visszanézték az első német találatot

MTI
A német szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann azt kapta a magyar csapattól, amit várt: egy kellemetlen ellenfelet, míg a Nationalelf csapatkapitánya, Ilkay Gündogan szerint nem történt szabálytalanság a vezető gól előtt.

A németek kapitánya szerint nem volt sok tér, mert a magyar csapat rendkívül mélyen védekezett. Úgy vélte, ilyen esetben elsősorban nyugodtnak és türelmesnek kell maradni. Együttese oldalvonalakhoz játszotta a labdát és onnan próbálta hosszú passzokkal megbontani a rivális védelmét.

„Elsők szeretnénk lenni a csoportban, mert minden meccset meg akarunk nyerni. A másik csoportot nem tudjuk befolyásolni, ezért majd meglátjuk, ki jön szembe – mondta a folytatásról a második sikerével továbbjutó Nationalelf mestere, aki külön kiemelte a hangulatot. – Amikor a 30. perc körül a szurkolók újra elénekelték a himnuszt, az érzelemdús pillanat volt, ami segít nekünk. Még a tapasztalt játékosokra is hatással van, meghatódnak.”

Nagelsmann a játékosai közül Jamal Musialát emelte ki, mint aki mindkét összecsapáson briliáns teljesítményt nyújtott. Szerinte ehhez úgy kell futballoznia, mintha kispályán lenne, nem szabad a nyomásra gondolnia és élveznie kell a játékot.

„A magyar csapat kellemetlen ellenfél volt, mint mindig. Erőteljesen futballozott, ezért néhányszor okoztak is problémát, de stabilak maradtunk. Azonban a statisztika egyértelműen megmutatja, hogy azért jobbak voltunk, akár a lövéseket, a gólokat, vagy éppen a labdabirtoklást nézzük.”

A meccs legjobbjának választott és a második gólt szerző Ilkay Gündogan szerint nem történt szabálytalanság a Rossi által kifogásolt első találatnál, amikor ő ütközött Willi Orbánnal.

„Meglepődtem, hogy egyáltalán visszanézték. Elég sokat játszottam Angliában, ott mindenki röhögött volna, ha ezt a gólt elveszik” – mondta az FC Barcelona középpályása, aki úgy vélte, nem volt tökéletes meccs, azonban szükség van ilyenre, mert ez készít fel a következő kihívásokra.

A magyar válogatott védője, Willi Orbán érhető módon ellentétes véleményen volt a lefújás után, mint mondta: szerinte egyértelmű, hogy Gündogan szabálytalan volt.

A magyar csapat két kétgólos vereséget követően vasárnap 21 órától Skóciával találkozik a csoportkör harmadik, utolsó fordulójában, és mindenképpen győznie kell, hogy maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

Borítókép: epa11423150 Jamal Musiala (L) of Germany celebrates scoring the opening goal with teammate Ilkay Guendoga (C) during the UEFA EURO 2024 Group A soccer match between Germany and Hungary, in Stuttgart, Germany, 19 June 2024. EPA/ANNA SZILAGYI

További tartalmak