Élő Eredmények

Hiába Shaqiri pazar találata, Svájc csak egy pontot szerzett a skótok ellen

m4sport.hu/MTI
Az első félidő svájci fölényt hozott, mégis a skótok szereztek vezetést, amire csodagóllal válaszoltak. A második játékrész kiegyenlített játékot hozott, gólt viszont nem.

A magyar együttest az első körben legyőző Svájc 1-1-s döntetlent játszott Skóciával szerdán a németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában.

Svájci rohamokkal indult a mérkőzés – komoly helyzet nélkül. A 13. percben aztán épp egy svájci szögletet követően indítottak gyors kontrát a skótok, melynek végén McTominay lövésébe Schär olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda a jobb felső sarokba vágódott, a kapusnak esélye sem volt hárítani.

A skótok úgy szereztek már két gólt, hogy nem volt kapuralövésük! Az első meccsen Rüdiger, ezúttal Schär talált a saját kapujába, de a szabályok szerint a skót játékosnak könyvelték el a találatot.

Eredmény, csoportkör, 2. forduló, A csoport:
Skócia-Svájc 1-1 (1-1)
Köln, 42 711 néző, v.: Kruzliak (szlovák)
gólszerzők: McTominay illetve Shaqiri (26.)
sárga lap: McTominay (51.), McKenna (68.), McGinn (71.), illetve Rodriguez (31.), (Sierro, 86.)
Skócia:
Gunn – Ralston, Hendry, Hanley, Tierney (McKenna, 61.), Robertson – McTominay, Gilmour (McLean, 79.), McGregor – McGinn (Christie, 90.) – Adams (Shankland, 91.)
Svájc:
Sommer – Schär, Akanji, Rodriguez – Widmer (Stergiou, 86.), Xhaka, Freuler (Sierro, 75.), Shaqiri (Embolo, 60.) – Aebischer, Vargas (Rieder, 75.) – Ndoye (Amdouni, 86.)

A svájciakat nem törte meg a gól, továbbra is aktívabbak voltak, de az egyenlítésükhöz kellett a skót védelem bénázása is, a lecsorgó labdát pedig Shaqiri 20 méterről kapásból a jobb felső sarokba bombázta. Nem elképzelhetetlen, hogy az Eb-gólját szerezte.

A folytatásban is a svájciak támadtak többet, de nem sikerült újabb gólt szerezniük.

Hamarosan megjelennek a mérkőzésre vonatkozó információk.
Általános
Passzstatisztikák
Támadó
Védekező
Szabálytalanságok
Teljes mérkőzés
Első félidő
Második félidő
 

 

A második félidő eleje kiegyenlített játékot hozott, majd a svájciak hagytak ki hatalmas helyzetet, a skótok részéről pedig Tierney-t kellett lecserélni sérülés miatt.

A skótok sokkal bátrabban játszottak mint az első játékrészben, a 67. percben csak centiken múlott, hogy végre betaláljanak, de a kapufa megmentette a svájciakat.

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló

(június 14., péntek):

Németország–Skócia 5–1

(június 15., szombat):

Magyarország-Svájc 1-3

2. forduló (június 19., szerda):

Németország–Magyarország 2–0

Skócia–Svájc 1–1

3. forduló (június 23., vasárnap):

21.00: Svájc–Németország, Frankfurt (M4 Sport+)

21.00: Skócia–Magyarország, Stuttgart (M4 Sport)

Borítókép: Köln, 2024. június 19. Angus Gunn skót kapus nem tudja védeni a svájci Xherdan Shaqiri lövését, aki berúgta csapata elsõ, egyenlítõ gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának második fordulójában játszott Skócia-Svájc mérkõzésen a kölni RheinEnergieStadionban 2024. június 19-én. MTI/EPA/Christopher Neundorf

További tartalmak