Élő Eredmények

Marco Rossi: Azt kell mondanom, ma a játékvezető nyújtotta a legrosszabb teljesítményt

m4sport.hu
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya élesen kritizálta a játékvezetőt a németek elleni, 2–0-ra elveszített Európa-bajnoki csoportmérkőzés után.

 

A mérkőzés összefoglalója

Marco Rossi igencsak kritikusan nyilatkozott a mérkőzés után.

„Büszke vagyok. Ma száz százalékosan küzdöttünk, elvégeztük a munkát, megteremtettük a helyzeteket, a szerencse nem állt mellénk. És persze Németország az Németország, mondhatjuk, hogy megérdemelték a győzelmet, de az, ahogy megnyerték, az kicsit tisztességtelen.”

A kapitány elárulta, a bíróra célzott ezzel a kijelentésével.

„Én nem szeretem kommentálni a játékvezetők teljesítményét, de szerintem mindenki látta, mi történt. És ezen a szinten ez nem megengedhető. Top szinten játszunk, van VAR, és ugyanez a helyzet megvolt a német tizenhatoson belül is, az  pedig fault volt. Akkor a mi oldalunknál miért nem volt szabálytalan? Nem hiszem, hogy Németországnak kell ez a fajta rásegítés erről az oldalról, de azt kell mondanom, hogy ma a bíró nyújtotta a legrosszabb teljesítményt. Egyébként különös helyzet volt, mert mi is kérdeztük magunktól: miért esett el Willi? Egyértelmű fault volt, a videón tisztán látszott, hogy meglökték hatulról. Nem mondom, hogy csak emiatt kaptunk ki, de emiatt is. A németek uralták a labdabirtoklást tekintve a játékot, de ha az ember játékvezetőként dönt valahogy, akkor legyen következetes. A német csapat tényleg nagyon jó, de mi is teremtettünk helyzeteket, amikben ha egy kicsit több szerencsénk van… Korábban is elmondtam sokszor, hogy szerencsénk volt, de most hadd mondjam ki: egy kicsit balszerencsések voltunk. Ha valaki azt gondolja, Magyarországnak kötelező nyernie a németek ellen, vagy ikszelni egy ilyen minőséget képviselő alakulattal, akkor hogy is mondjam… az illetőnek nem túl jó a belátó képessége.”

A magyar-olasz szakember a skótok elleni találkozón is megfelelő hozzáállást remél.

„Mindaddig, amíg az ember él, remél. Én itt vagyok és remélek, így kell hozzáállni az utolsó meccshez is, és persze győznünk kell Skócia ellen, az sem lesz egyszerű. Nem tudom, mi lesz az esti találkozó végeredménye, senki sem tudhatja, én akkor is szeretném látni a megfelelő hozzáállást, ha biztos, hogy nem juthatunk tovább.”


Eredmény, A csoport, 2. forduló:
Németország-Magyarország 2-0 (1-0)
Stuttgart, MHP Aréna, 54 000 néző, v.: Danny Makkelie (holland)
gólszerzők: Musiala (22.), Gündogan (67.)
sárga lap: Rüdiger (27.), Mittelstädt (89.), illetve Varga B. (22.), Szoboszlai (93.)
Németország: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich (Can, 72.), Kroos – Musiala (Führich, 72.), Gündogan (Undav, 84.), Wirtz (Sané, 58.) – Havertz (Füllkrug, 58.)
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla (Ádám, 75.), Nagy Á. (Kleinheisler, 64.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 75.) – Sallai (Csoboth, 87.), Szoboszlai – Varga B. (Gazdag, 87.)

 

Borítókép: Stuttgart, 2024. június 19. Bolla Bendegúz (b) és Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának 2. fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkõzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 19-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak