Élő Eredmények

Szoboszlai Dominik: Lehet az volt a probléma az egész sztorival, hogy nem reálisan gondolkoztunk

m4sport.hu
Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya a németek elleni vereség után őszintén elmondta: meglátása szerint az együttes túlságosan is nagy elvárásokat támasztott magával szemben, s minden bizonnyal ez volt a probléma.

 

A mérkőzés összefoglalója

Szoboszlai Dominik úgy véli, a magyarok ezúttal mindent kiadtak magukból.

„Az eredmény nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük, de a hozzáállás rendben volt, a futómennyiség rendben volt, a helyzeteink is megvoltak, védekezni védekeztünk, ahogy tudtunk, de nem szabad elfelejteni, hogy egy német válogatottal játszottunk, aminek ilyen játékosai vannak, nagy minőséggel bírnak. Szerintem még jobban védekező csapatot is átjátszottak már. Kitett a csapat magáért, sajnos ez ma sem volt elég.”

A csapatkapitány kiemelte: minden bizonnyal az volt a gond, hogy nem gondolkoztak reálisan, túlságosan is nagy elvárást támasztottak magukkal szemben.

„Mindig próbálok pozitív maradni, alapból az vagyok, de két lábbal kell a földön járnunk. Nem gondolom, hogy bármikor is feladnánk, kiélvezzük az utolsó összecsapást, és ha bravúrt tudunk elérni, akkor azt, ha nem, akkor ebben sajnos ennyi volt. Köszönjük a csapat nevében is a szurkolást, kelleni fog a skótok ellen is, de mi sem így gondoltuk, hogy ez így lesz. Ne gondolja senki sem, hogy nem győzni és továbbjutni jöttünk ide, de fel kell mérni az erőviszonyokat, azt, milyen csoportba kerültünk és kik, milyen játékosok ellen játszunk, és reálisnak kell maradnunk. Mert lehet ez volt a probléma alapból az egész sztorival, hogy nem reálisan gondolkoztunk és túl nagy elvárásokat támasztottunk magunk felé. Mindig is próbáltam a csapatot lecsillapítani, mindenkit beburkolni, hogy magyarok vagyunk, nagyon jó 14 mérkőzés van a hátunk mögött, de azért gondoljuk végig, hogy egy Svájccal vagy egy németekkel játszunk, a skótokkal pedig még nem, de fogunk, ám az is egy jó csapat.”


Eredmény, A csoport, 2. forduló:
Németország-Magyarország 2-0 (1-0)
Stuttgart, MHP Aréna, 54 000 néző, v.: Danny Makkelie (holland)
gólszerzők: Musiala (22.), Gündogan (67.)
sárga lap: Rüdiger (27.), Mittelstädt (89.), illetve Varga B. (22.), Szoboszlai (93.)
Németország: Neuer – Kimmich, Rüdiger, Tah, Mittelstädt – Andrich (Can, 72.), Kroos – Musiala (Führich, 72.), Gündogan (Undav, 84.), Wirtz (Sané, 58.) – Havertz (Füllkrug, 58.)
Magyarország: Gulácsi – Fiola, Orbán, Dárdai – Bolla (Ádám, 75.), Nagy Á. (Kleinheisler, 64.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 75.) – Sallai (Csoboth, 87.), Szoboszlai – Varga B. (Gazdag, 87.)

 

Borítókép: epa11423610 Dominik Szoboszlai of Hungary reacts after losing the UEFA EURO 2024 Group A soccer match between Germany and Hungary, in Stuttgart, Germany, 19 June 2024. EPA/ANNA SZILAGYI

További tartalmak