Élő Eredmények

A hollandok nehezen térnek napirendre a meg nem adott góljuk miatt

m4sport.hu
Simons gólját szabályosnak tartják, mert véleményük szerint Dumfries - aki valóban lesen állt - nem zavarta a kapust.

Gól nélkül zárult Hollandia és Franciaország rangadója a németországi labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában, pénteken Lipcsében. A 69. percben Xavi Simons ugyan betalált, de Denzel Dumfries lesen állt és zavarta a kapust, ezért a találatot nem adták meg.

A partjelző kicsit késve emelte a zászlaját, a játékvezető végül hosszas VAR-vizsgálat után érvénytelenítette a találatot.

Dumfries lesen volt, ez igaz, de nem zavarta a kapust. Szükségük volt öt percre, hogy ellenőrizzék, mert olyan nehéz? Ezt nem értem. Nem zavarta a kapust és ha így van, akkor érvényes a gól” – mondta Ronald Koeman a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Hozzátette, bár véleménye szerint szabályos gólt nem adtak meg a csapatának, igazságos eredmény született, mert a meccs egyes fázisaiban a franciák fölényben voltak.

A gólt szerző Simons szerint a döntésről nincs értelme vitatkozni. „A VAR hozza meg a döntést, végül nem tehetsz ellene semmit” – mondta a 21 éves játékos.

Egy szabályos gólt rúgtunk, de az angol játékvezető úgy döntött, hogy nem adja meg” – értékelt a találkozó után Virgil van Dijk, a hollandok csapatkapitánya, aki Angliában légióskodik.

További tartalmak