Élő Eredmények

Marco Rossi: Lesz néhány változtatás, de ez nem a rossz teljesítményeknek tudható be

m4sport.hu
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar válogatottnak már nincs alternatívája, csak a győzelem a skótok ellen, ha a csapat tovább akar jutni a csoportkörből.

 

A szakember kiemelte: a magyar és a skót együttes egy hajóban evez, s ki-ki mérkőzést fog játszani vasárnap este.

„Skócia mindig agresszívan játszik, az első két meccsen is megpróbáltak így tenni. Hogy holnap azok lesznek-e, kiderül. De egy hajóban evezünk, nem csak nekik van szükségük a három pontra, hanem nekünk is, mert tudjuk, ha nyerünk, akkor tovább is juthatunk, de ha nem is jutunk, akkor is úgy távozunk, hogy legalább három pontot bezsebeltünk. Ugyanaz a célunk, mint a skótoknak. A németek elleni összecsapásukat nehéz értékelni, emberhátrányban voltak, rémálom volt számukra az, még akkor is, ha bátrak is voltak. Svájc ellen szerencséjük is volt, de általánosságban véve magas szintet képviselnek a játékosaik” – vélekedett a sajtótájékoztatón Marco Rossi, majd hozzátette, Szoboszlaiéknak csakis a győzelem számít.

„Látva, hogy két meccs után pont nélkül állunk, nincs alternatívánk, csak a győzelem, ha tovább akarunk jutni. Tudjuk, hogy ez egy ki-ki meccs lesz mindenkinek, a nyomás mindkét csapaton ott van, nincs ebben a tekintetben rajtunk extra teher. Ez a harmadik találkozónk, de ez a skótokról is elmondható. Nem szerencséről vagy szerencsétlenségről van szó, ám őszintének kell lennünk – Svájc ellen nem játszottunk jól, de a németek ellen már igen, azonban a döntő pillanatokban nem volt szerencsénk. Nem akarok ezen rugózni, de ahogy mindig is tettem és fogok is, amíg a magyar kispadon ülök, sosem fogok ürügyet keresni vagy magyarázkodni a játékosok nevében, és nem ma fogom ezt elkezdeni.”

A magyar kapitány szót ejtett Szoboszlai Dominik és Styles Callum állapotáról is.

„Az utolsó pillanatig kivárunk a kiértékeléssel, hogy ki hogy van. Nem aggódom Szoboszlai állapota miatt, a torna jelenlegi állapotában is elmondhatjuk, hogy hosszú szezonon vagyunk túl, a legfontosabb pedig a regeneráció, ezen dolgoztunk az utóbbi három napban. Styles készen áll a játékra, volt egy kisebb sérülése, amit Izrael ellen szenvedett el. Svájc ellen még nem állt készen, a németek elleni találkozó előtt edzett, és annyit elmondhatok, mostmár játszhat is. A tornának ezen szakaszában már nem kell motiválni a játékosokat, mert ha futballistaként nincs meg magadban ez a motiváció, akkor rossz szakmát választottál és újat kell találnod magadnak.”

Rossi mindössze következetességet vár a játékvezetéstől, s azt, hogy ne védjék jobban a nagyobb csapatokat.

„Azt várom, amit mindig is vártam, hogy következetesek legyenek. A holland játékvezető nem így járt el a németek ellen, ennyi. Mint mondtam, nem keresek kifogásokat, és ahogy említettem is, a németek akkor is megnyerték volna a meccset, ha a gólt megelőző szabálytalanságot befújja a bíró, tehát nem ez a lényeg, hanem az, hogy amikor itt van a VAR, nem kéne számítania annak, hogy egy csapat mennyire nagy presztízzsel bír, mindegy, hogy rólunk van szó vagy Georgiáról, ugyanúgy kell védeni, ahogy védelmet szolgáltatnak Németországnak vagy Franciországnak, esetleg másoknak.”

Várható néhány változás a Skócia elleni sorsdöntő találkozón.

„Felmértük a fizikai és a taktikai állapotokat is, lesz néhány változtatás a csapatban, de ez nem a rossz teljesítményeknek tudható be, pusztán arról van szó, hogy frissebbek lehetünk.”

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló

Németország–Skócia 5–1

Magyarország-Svájc 1-3

2. forduló:

Németország–Magyarország 2–0

Skócia–Svájc 1–1

3. forduló (június 23., vasárnap):

21.00: Svájc–Németország, Frankfurt (M4 Sport+)

21.00: Skócia–Magyarország, Stuttgart (M4 Sport)

 

Borítókép: Weiler-Simmerberg, 2024. június 20. Marco Rossi szövetségi kapitány a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon részt vevõ magyar válogatott edzésén Weiler-Simmerbergben 2024. június 20-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak