Élő Eredmények

Mi tette érdekessé a torna első 0-0-ját? 

m4sport.hu | Szerző: Csernus Attila
A franciák előtt több helyzet adódott, és bár ezek kimaradtak, elégedettek lehetnek az Mbappé nélkül nyújtott teljesítményükkel.

A hollandok a hagyományaikhoz megfelelően pozícióorientált játékot játszották, bár passztérképük némi aszimmetriát mutat a középpályán. Aké feljebb helyezkedett, mint Dumfries, hogy utóbbi ne zavarja Frimpongot. A csapat inkább balra tolódott, Simons és Gakpo közel helyezkedtek egymáshoz, Memphis pedig mélységi visszalépésekkel segítette a támadások építését. 

Amint az látszik, a franciáknál Theo Hernández fontos pont volt támadásépítés során a bal szélen. Mbappé nélkül ő biztosította egymaga a csapat szélességét a bal oldalon, míg a jobb oldalon erről Koundé és Dembélé gondoskodott. 

Tchouaméni sokszor vette fel a labdát a belső védőktől, Griezmann és Rabiot közel helyezkedtek egymáshoz. 

Antoine Griezmannra nagyobb felelősség hárult a támadások végstádiumában Mbappé hiányában. Az általa kapott passzokon látszik, hogy a bal oldali félterületben vette fel elsősorban a labdát, de többször is a tizenhatoson belül kapott labdát, valamint a jobb oldalra is kinyitott. 

Virgil van Dijk ismét kiválóan játszott, kilenc tisztázásával toronymagasan vezette a mezőnyt. A hollandok csapatkapitánya remek teljesítménnyel zárja 2023/2024-es szezonját, amely során ismét a világ egyik legjobb középső védőjeként teljesített. 

Többször is nagyon közel jártak a csapatok a gólszerzéshez (ez alatt nem Simons nem megadott góljára gondolunk). A két csapat lövéseit mutató lőtérkép mutatja, hogy az öt és felesen belül akadt egy (nagy) helyzet, az öt és feles és a tizenhatos vonalát bezáró téglalapban pedig nyolc is. 

A várható gólok (xG) időszerinti alakulása is bizonyítja, hogy balszerencsésnek tekinthetik magukat azok, akik szerettek volna gólt látni, habár csak egy nagy helyzetet értékelt ki az Opta a mérkőzésen (Griezmann, 65. perc). A franciák elégedettek lehetnek védekezésükkel, a hollandok nem sok lehetőséget teremtettek a gólszerzésre. 

Antoine Griezmann, Aurélien Tchouaméni és N’Golo Kanté végeztek az élen az egész mezőnyben a lövéseket, lövést előkészítő passzokat és a lövéssel záruló labdabirtoklási fázisokban való részvételt nézve. A hollandoknál Jeremie Frimpong végzett az élen, akinek kezdőcsapatba állítására a továbbiakban is számíthatunk Ronald Koeman részéről. 

Összességében elmondható, hogy eseménydús mérkőzést láthattunk. Simons lesgólja szubjektív lesnek minősül, ezért annak minősítésére nem térünk ki. A franciák elégedettek lehetnek Kylian Mbappé nélkül nyújtott teljesítményükkel, helyzeteik minősége alapján megnyerhették volna a találkozót. 

Az utolsó fordulóban az a csapat lesz a csoportelső, amely nagyobb arányú győzelmet arat. Természetesen ebbe a versenybe még Ausztria is beleszólhat egy győzelemmel.

 

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

D csoport: Lengyelország, Hollandia, Ausztria, Franciaország

1. forduló:

Lengyelország-Hollandia 1-2

Ausztria-Franciaország 0-1

2. forduló:

Lengyelország-Ausztria 1-3

Hollandia-Franciaország 0-0

3. forduló (június 25., kedd):

18.00: Franciaország-Lengyelország, Dortmund (M4 Sport)

18.00: Hollandia-Ausztria, Berlin (M4 Sport+)

Borítókép: (Fotó: EPA)

További tartalmak