Élő Eredmények

Az észrevétlen élharcos: Ádám Martin óriási mentése ágyazott meg a góllal végződő kontrának

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
Csoboth Kevin lett a Skócia–Magyarország Eb-csoportmeccs hőse a 100. percben szerzett góljával, de mint minden találat, ez is több összetevőből állt össze. Kezdődött például Ádám Martin hatalmas mentésével a skót szöglet után.

Vonalzóval megrajzolt kontrának tűnik, de abszolút nem törvényszerű egy ilyet végigvinni 99 perc hajtás után. A magyar válogatott szenvedős meccset szenzációs góllal zárt le, Sallai Roland a félpályán várta az ellentámadást, Szoboszlai Dominik és Csoboth Kevin óramű pontossággal koordinálták az átmenetet, magyar mámor lett belőle.

De mi történt előtte a mieink tizenhatosán belül?

Skócia szöglethez jutott (gondolkodtak a kapus felhozatalán is, de Sallai elölhagyásával meggondolták magukat), a figurájuk pedig nem is nézett ki rosszul: a hosszúra ívelt labdánál Willi Orbánt elzárták, Nagy Ádámnak a nála 11 centivel magasabb Grant Hanleyvel kellett ugrania (ezt hívják mismatchnek), a visszafejelt labdánál pedig már a skótok voltak létszámfölényben. Nagy Zsoltot Lawrence Shankland zárta ki, Callum McGregor tiszta lövőhelyzethez jutott volna, ám azt ezt érzékelő Ádám Martin kiugrott őrzője szorításából, és odablokkolt még időben. A többi már történelem – mindenki a megfelelő döntést hozta, Orbán egyérintőből, Szoboszlai pont elég erős labdával lendítette meg Csobothot, az újpesti támadó pedig kulcspassza után sprintelt is a maga találatáért.

Ádám megmozdulását az M4 Sport Góóól!2 műsorában Somogyi Zsolt újságíró is méltatta.

Ádám Martinnak nem lehetett egyszerű beszállnia, a horrorsérülést szenvedő Varga Barnabást kellett pótolnia, ráadásul egy húszperces átmenetre, igazi adok-kapokra, ami sokkal inkább a Csoboth-féle lendületes játékosok táptalaja. Az internetes mémek által alaposan kifilézett támadó most a saját kapuja előtt tett a magyar győzelemért: néhány perccel már a gól előtt is volt nagy blokkja, az álomkontra is az ő mentésével indult.

Bár a gólszerző rendre elviszi a show-t – és Csoboth Kevin ezt most abszolút meg is érdemli –, a futballban az apróságoknak van a legnagyobb jelentősége, óriási csapat- és stábmunka vezethet eredményre, nem beszélve egy nemzet buzdításáról.

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló

Németország–Skócia 5–1

Magyarország-Svájc 1-3

2. forduló:

Németország–Magyarország 2–0

Skócia–Svájc 1–1

3. forduló:

Svájc-Németország 1-1

Skócia-Magyarország 0-1

Borítókép: M4 Sport

További tartalmak