Élő Eredmények

Csoboth Kevin: Most előbb jöttem, nem karácsonykor

m4sport.hu
Csobot Kevin a skótok elleni 100. percben szerzett győztes gólja után az M4 Sportnak elmondta, tulajdonképpen még fel sem fogta, mi történt, és álomszerű, hogy megadatott neki egy ilyen pillanat.

 

Csoboth Kevin 100. perces gólja

Az Újpest 24 éves támadója az M4 Sportnak beszélt a találkozó utáni órákról.

„Hosszú volt a hazaút, de így mégis jobb hazajönni, egy győztes mérkőzés után. Hosszú volt, későn értünk, de megérte. Fergeteges volt a hangulat a buszon, jól éreztük magunkat, más hangulat volt ezen az úton, mint az első két alkalommal. Mindenkinek fülig ért a szája, örülünk nagyon a győzelemnek” – árulte el Csoboth Kevin, aki kitért Varga Barnabás állapotára is.

„Én még nem tudtam felvenni vele a kapcsolatot, reggel még nem beszéltünk Dominikkal, bízom benne, hogy jól van. Ha jól tudom, ma műtik és két-három napig bent is lesz, de a csapat mindent megtesz, hogy minél előbb találkozzunk vele.”

Csoboth számára egy álommal ér fel a győztes találat.

„Még nem fogtam fel a gólomat, a buszon is kavarogtak bennem az érzelmek, hogy ezt most álmodom-e, vagy mi történik most. Legalább kétezerszer visszanéztem az egészet a buszon. Mindenki álmodik egy ilyen gólról, örülök, hogy ez megadatik nekem. Édesapám a meccs előtt felhívott, azt mondta, jó érzése van, úgy érezte, be fogok találni. Szerencsére igaza lett. Sajnálom, hogy nem tudtuk együtt megélni ezt a pillanatot, nem lehetett itt sajnos, ahogy a párom sem, de megnéztem volna őket otthon a televízió előtt.”

A játékos kiemelte az Újpestet, amely 2022 nyarán szerződtette őt a Fehérvártól.

„Örülök, hogy az Újpestet képviselhetem – még mindig hangsúlyozom, hogy nélkülük nem lehetnék itt, nem beszélgetnénk. Egyedüli klub volt, mikor bajban voltam, csak ők dobtak nekem mentőövet és adtak bizonyítási lehetőséget a magyar élvonalban. Nem bánom az utat, amit megjártam, hogy a Fehérvártól annak idején nem kaptam lehetőséget és Szegeden kellett öltenem három hónapot, lehet, ennek így kellett lennie. A Szeged és az Újpest nagyban befolyásolta, hogy most itt lehetek, amiért örökké hálás leszek és csak köszönettel tartozom nekik.”

Mint elmondta, motiválta őt gyerekkori barátja, a csapatkapitány Szoboszlai Dominik elmúlt néhány éves fejlődése.

„Dominikkal tartottuk a kapcsolatot, öröm volt nézni, ahogy klub- és válogatott szinten és évről évre feljebb jutott a létrán. Ez mindenkinek példa lehetett, nekem is – szerettem volna én is elérni ilyen szintet, hogy egyszer a válogatottban egy ilyen fontos gólt szerezzek.”

Csoboth megkapta a kérdést: miért lett Kevin?

„Erről a szüleimet kell megkérdezni. Sokan mondták nekem külföldön is, meg itthon is… hát, most előbb jöttem, nem karácsonykor” – reagált a támadó mosolyogva a megjegyzésre, miszerint »Kevinről mostmár nem csak a karácsony jut majd eszébe az embereknek«.


Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló:
Skócia–Magyarország 0-1 (0-0)
Stuttgart, vezette: Tello (argentin)
gólszerző: Csoboth (100.)
sárga lap: Styles (18.), Orbán (26.), Schäfer (44.), Kleinheisler (75. – pályán kívül), Csoboth (102.), illetve McTominay (51.)

Magyarország:
Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai (Szalai, 75.) – Bolla (Csoboth, 87.), Styles (Nagy Á., 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 87.) – Szoboszlai, Sallai – Varga (Ádám, 75.)

Skócia:
Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) – McGinn (Armstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Adams (Shankland, 76.)

 

Borítókép: epa11433307 Kevin Csoboth (C) of Hungary celebrates after scoring the winning goal during the UEFA EURO 2024 Group A soccer match between Scotland and Hungary, in Stuttgart, Germany, 23 June 2024. EPA/ANNA SZILAGYI

További tartalmak