Élő Eredmények

Édesapja elárulta, Varga Barnabást már meg is operálták

m4sport.hu
Varga András, a Skócia ellen súlyos arcsérülést szenvedett Varga Barnabás édesapja a Nemzeti Sportnak elárulta, fiát hétfőn délelőtt meg is operálták.

 

Varga Barnabás a Skócia–Magyarország Eb-mérkőzés 70. percében egy szabadrúgást követően a kimozduló skót kapussal ütközött, ami után eszméletlenül terült el a földön. Hosszas ápolása során lepedővel takarták a nézők elől, így elsőre nem láthatták, milyen állapotban vitték el hordágyon, ám már a stadionban magához tért és kommunikált. Később az MLSZ közölte, hogy állapota stabil, azonban arcában több csont is eltört, műteni kell.

Hétfőn a Fradi csapatorvosa is, Dr. Pánics Gergely beszélt Varga állapotáról.

„Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette. A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki. Az esetet Julian Koch sérüléséhez tudom hasonlítani, őt is műteni kellett. Lovrencsics Gergőnél más volt a helyzet, bár az övé is koponyatrauma volt, műtétre nem került sor. Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül – mondta el a szakember a fradi.hu-nak.

A Nemzeti Sport Online azóta megkereste a játékos édesapját, Varga Andrást, aki elárulta, fiát már meg is operálták.

„Feleségemmel együtt idehaza várjuk a híreket, amelyeket Barni kedvese küld számunkra. A műtétet végrehajtották, Barni kedvese ha kell, percenként ad tájékoztatást gyermekünk állapotáról. Egyelőre nem tudható, mikor engedik ki a stuttgarti kórházból, s az sem, hogy mennyi kihagyás vár rá. Nem titok, nehéz perceket élt át a család a televízió képernyője előtt, ám mára már nyugodtabbak lehetünk”. 

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló

Németország–Skócia 5–1

Magyarország-Svájc 1-3

2. forduló:

Németország–Magyarország 2–0

Skócia–Svájc 1–1

3. forduló:

Svájc-Németország 1-1

Skócia-Magyarország 0-1

Borítókép: epa11433199 Barnabas Varga (down) of Hungary receives medical treatment after a collision during the UEFA EURO 2024 Group A soccer match between Scotland and Hungary, in Stuttgart, Germany, 23 June 2024. EPA/MOHAMED MESSARA

További tartalmak