Élő Eredmények

Egy elképesztő 95. perces eseményláncolat, ami miatt még reménykedhetünk a válogatott továbbjutásában

m4sport.hu | Szerző: Kerényi Ervin
A magyar labdarúgó-válogatott Skócia 1–0-s legyőzésével az A csoport harmadik helyén végzett, ezzel pedig megőrizte továbbjutási esélyét az Eb-n. Innentől a többi csoportra és a hátralévő mérkőzésekre figyelünk, de amellett se menjünk el szó nélkül, hogy milyen elképesztő eseménysorozat vezetett oda, hogy a magyar csapat három ponttal és mínusz 3-as gólkülönbséggel egészen reménykeltő helyzetből várhatja a csoportkör zárását.

Ki ne tudná már, az Eb hat csoportjának első és második helyezettjei, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut a nyolcaddöntőbe.

A magyar csapatnak jelenleg 71% az esélye arra, hogy lesz legalább két olyan csoportharmadik, mely nem szerez három pontot, vagy ha igen, rosszabb gólkülönbséggel teszi.

A lényeget ebben a cikkünkben foglaltuk össze, mire van szükségünk a hétfő, keddi és szerdai mérkőzéseken:

De most térjünk rá arra is, mi vezetett oda, hogy több csoport is számunkra kedvezően álljon – ebben inspirációnk Marosi Gergely sportújságíró Facebook-bejegyzése volt.

Albánia a 95. percben egyenlített Horvátország ellen

Ha nem teszik: a B csoportban három csapatnak is 3-3 pontja lenne, jobb gólkülönbséggel, mint a magyar válogatotté.

Így viszont: mivel a horvátoknak és az albánoknak is 1-1 pontja van, ha az utolsó körben az olaszok nem kapnak ki a horvátoktól és a spanyolok sem az albánoktól, a B csoport harmadikja gyengébb lesz a magyarnál.

Szerbia a 95. percben egyenlített Szlovénia ellen

Ha nem teszik: a C csoportban Angliának és Szlovéniának is 4-4 pontja lenne, az utolsó körben egymás ellen játszó dánoknak 1, szerbeknek nulla, de az utolsó körben egy más ellen játszanak és annak a meccsnek a győztese a mieinknél jobb csoportharmadik lenne.

Így viszont: A dánoknak és a szlovénoknak és a szerbeknek is 1-1 pontja van, így a magyaroknak ebben a csoportban elég lenne annyi a harmadik fordulóban, hogy a szlovénok ne győzzék le az csoport első helyére pályázó angolokat.

Georgia a 95. percben kihagyta a meccslabdát a csehek ellen

Ha nem teszik: az F csoportban két kör után három csapat is jobban állna, mint a magyar válogatott.

Így viszont: ha a harmadik fordulóban a portugálok nem kapnak ki Georgiától és a csehek nem győzik le a törököket, biztosan megelőzzük az F csoport harmadik helyezettjét.

Csoboth Kevin győztes gólja a 100. percben Skócia ellen

Ne feledjük, minden reményünk alapja az volt, hogy három pontot szerzünk Skócia ellen.

Felejthetetlen, ahogyan ez végül sikerült:

 

További tartalmak