Élő Eredmények

„Ez volt a büntetés és a jutalom is” – Csoboth elmesélte, milyen különleges bánásmódban részesült első válogatott gólja után

m4sport.hu
A skótok elleni 100. percben született győztes gól szerzője, Csoboth Kevin válaszolt az újságírók kérdéseire a magyar válogatott hétfői sajtótájékoztatóján. Köszönetet mondott az Újpestnek, sajnálta, hogy szülei csak otthonról látták első válogatott gólját, és azt is megosztotta, a játékostársak milyen bánásmóddal büntették és jutalmazták a stuttgarti hazaúton.

Arról, hogy egy nehéz szezon után mégis bekerült az Eb-keretbe:

„Nem adtam fel. Mindenképp szerettem volna bekerülni a keretbe, Mészöly Gézával megegyeztünk, hogy ebben segíteni fog. Nagyon örülök, hogy itt lehetek.”

Később ismét köszönetet mondott klubjának, mert nehéz évek után kapott tőlük bizalmat és lehetőséget:

„az Újpest a szívem csücske, nélkülük nem lennék itt. A szurkolótábor, a vezetőség és a klubban dolgozók nélkül, de az ottani csapattársakat sem szeretném kihagyni.” 

A 100. percben szerzett győztes gólról

„Még mindig sem fogtam fel. Tegnap a buszon ezerszer visszanéztem, a hideg ráz most is, hogy megtörtént, ami megtörtént. De továbbra is a győzelem a legfontosabb, bárki is rúgta volna a gólt. A kapufámnál tudtam, hogy lesz még helyzetünk, azt nem hittem, hogy a második ziccerünk is rám jön ki, örülök, hogy azt gólra tudtam váltani.”

Az arccsonttörést szenvedő Varga Barnabásról

„Tudjuk, hogy jól van, képes kommunikálni, de műtét vár rá, így néhány napig nem tud velünk lenni. De, ahogyan Szoboszlai Dominik is mondta, vagy ő tér vissza hozzánk, vagy mi megyünk hozzá.”

Elmondta, nagyon nehéz volt megélni a sérülés perceit, de annál nagyobb az öröm, hogy játékostársuk jól van.

Érzelmes pillanatok

„Faterral beszéltem a meccs előtt reggel és azt mondta, jót érez, ez általában be szokott válni, a végén megköszönöm neki. Sajnálom, hogy nem volt ott a stadionban a párom, se a szüleim és nem együtt éltük ezt meg.” 

„Azt inkább nem mondom el hogy [apám], hogya kapufámnál mit művelt, de azt mondhatom, hogy a hál’ Istennek a tévé nem repült ki az ablakon.”

Különleges bánásmód a győztes gól után

„Elmesélheted” – jött a háttérből az engedély a csapattársak hangos nevetése kíséretében.

Erre Csoboth:

„Egész hazaúton kaptam az ívet a csapattársaktól, hogy első gólom a válogatottban, úgyhogy enyém volt a csekk a két kúton, ez volt a jutalmam és a büntetésem is, de megérte minden percet, pillanatot. Mindenki örült a győzelemnek, és közben persze ott motoszkált a fejekben Barni állapota.”

„Közben a matekozás is ment, de bízom benne, hogy mindenki jól érezte magát, aztán a többi majd jön, várjuk a fejleményeket” – tette hozzá.

Azzal nem akart foglalkozni, hogy góljával beverekedte-e magát a kezdőbe:

„Bármennyi időt is kapok, egy, öt vagy 45 percet, annyival akarom segíteni a csapatot.”

Borítókép: Stuttgart, 2024. június 23.A gyõztes gólt szerzõ Csoboth Kevin (háttal) és Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkõzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyõzte Skóciát, ezzel megõrizte esélyét a nyolcaddöntõbe jutásra.MTI/Illyés Tibor

További tartalmak