Élő Eredmények

Saját kárán tanul a magyar: ez az utolsó pillanatos, szöglet utáni kontragól ismerős valahonnan

m4sport.hu | Szerző: Szepes Viktor
A magyar labdarúgó-válogatott 1–0-ra legyőzte Skóciát az Eb-csoportkör utolsó fordulójában, amellyel életben tartotta továbbjutási reményeit. A győztes gólt a 100. percben Csoboth Kevin szerezte, egy skót szöglet utáni kontrából, amelynek jellege ismerős lehet a magyar szurkolóknak, csak fordított szereposztásban.

„Az Írország elleni meccs a skótok elleni felkészülést fogja szolgálni, a két csapat hasonló stílusban játszik” – mondta Marco Rossi még az év elején, amikor leütötték az Európa-bajnokságot megelőző edzőmeccseket. Miután túlvagyunk mindkettőn, most látjuk csak mennyire igaza volt, több szempontból is.

Egyrészt a június eleji magyar vereség során a kontrákra játszó szigetországi csapat eredményesebb is lett, nem kizárt, hogy emiatt is adta át területét ellenfelének az Eb-csoportmeccsen a Rossi-csapat, a skótoknak láthatóan kényelmetlen volt a labdás játék, kevés átmenettel, jobbára ötlettelenül adogattak.

Másrészt pedig a mieink megtanulták a leckét, hogy szöglet is lehet kétélű fegyver, pláne amikor már csak másodpercek vannak hátra, és a támadócsapat szent meggyőződése szerint egy jó pontrúgással csak övé lehet a meccslabda.


Mi történt Írországban?

A magyar válogatott az utolsó percben ment előre a győzelemért, szöglethez jutott, a leghátsó ember előremerészkedett a hazai térfél közepére, így amikor a bizonytalankodó Kleinheisler nyomás alá került, az írek felismerték a lehetőséget, és a megszerzett labdával kihasználták a rendelkezésükre álló hetven métert.

A magyar válogatott úgy kapott gólt, hogy néhány másodperccel előbb még szögletet végezhetett el.

Mi történt a skótok ellen?

Aligha a dublini eset járt a magyarok fejében, amikor Skócia a századik percre fordulva szöglethez jutott, de az nyilvánvaló volt, hogy nem mondanak le a gólszerzésről. A biztos továbbjutáshoz szükséges győzelem érdekében megfordult Steve Clarke-ék fejében, hogy Gunn kapust is felküldik, de az elölhagyott Sallai ezt a tervet meghiúsította. A történtek ismertek: Ádám Martin blokkja után Orbán azonnal indította Szoboszlait, Csoboth ▶️ Sallai ▶️ Csoboth ▶️ örömmámor.

A magyar válogatott úgy szerzett gólt, hogy néhány másodperccel előbb még az ellenfél végezhetett el szögletet.


A magyar válogatott a kontinenstorna előtti főpróbán csapdába esett, az előadáson viszont már tanult a maga kárából, ami egyelőre a világot jelenti: győzelmet Eb-meccsen és a továbbjutás reményét. A felkészülési meccsen felkészültünk: a foglalkozás elérte célját.

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló

Németország–Skócia 5–1

Magyarország-Svájc 1-3

2. forduló:

Németország–Magyarország 2–0

Skócia–Svájc 1–1

3. forduló:

Svájc-Németország 1-1

Skócia-Magyarország 0-1

Borítókép: MTI

További tartalmak