Élő Eredmények

„Talán jobb lenne csak európai bírókkal nekivágni egy Eb-nek” – a skót szövetségi kapitány kiakadt a magyarok elleni vereség után

m4sport.hu/MTI
Steve Clarke, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a magyarok elleni Európa-bajnoki csoportmérkőzés után élesen kritizálta Facundo Tello játékvezetőt.

 

Összefoglaló

Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló:
Skócia–Magyarország 0-1 (0-0)
Stuttgart, vezette: Tello (argentin)
gólszerző: Csoboth (100.)
sárga lap: Styles (18.), Orbán (26.), Schäfer (44.), Kleinheisler (75. – pályán kívül), Csoboth (102.), illetve McTominay (51.)

Magyarország:
Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai (Szalai, 75.) – Bolla (Csoboth, 87.), Styles (Nagy Á., 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 87.) – Szoboszlai, Sallai – Varga (Ádám, 75.)

Skócia:
Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) – McGinn (Armstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Adams (Shankland, 76.)


A kérdéses eset

„Vannak más szavaim is, de azokat nem szeretném használni. Talán jobb lenne csak európai bírókkal nekivágni egy Eb-nek, de a VAR európai volt, viszont minek van, ha ilyenkor nem hívják ki a bírót” – fogalmazott a skót szakember, aki szerint „egygólos meccs volt”, melyet domináltak, mert náluk volt a labda, igaz, sok helyzetük nem volt.

„Ilyen vereség után idő kell, hogy ezt feldolgozzuk. Most két gólt szereztünk, legutóbb csak egyet”.

Clarke úgy vélte, csapata mindent beleadott, az erőfeszítéssel nem volt gond.

„Nagyon jó riválissal játszottunk, félóra után tudtuk, a végén fog eldőlni az összecsapás. A végén kinyíltunk és sajnos nem jutottunk tovább. A két csapat között nem volt különbség” – összegzett Clarke.

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a magyarok három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak, legkorábban kedden, legkésőbb szerdán derül ki, hogy ez elég-e a továbbjutáshoz.

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló

Németország–Skócia 5–1

Magyarország-Svájc 1-3

2. forduló:

Németország–Magyarország 2–0

Skócia–Svájc 1–1

3. forduló:

Svájc-Németország 1-1

Skócia-Magyarország 0-1

 

Borítókép: Stuttgart, 2024. június 23. Marco Rossi, a magyar (b) és Steve Clarke, a skót válogatott szövetségi kapitánya a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkõzés után a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyõzte Skóciát, ezzel megõrizte esélyét a nyolcaddöntõbe jutásra. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak