Élő Eredmények

„Van olyan csontja, ami el is mozdult; szakértő kezekben van” – a Fradi csapatorvosa meglátogatta Vargát a kórházban

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
Dr. Pánics Gergely, a Ferencváros labdarúgócsapatának orvosa nyilatkozott Varga Barnabás állapotáról a zöld-fehérek hivatalos honlapjának.

„Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette. A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki. Az esetet Julian Koch sérüléséhez tudom hasonlítani, őt is műteni kellett. Lovrencsics Gergőnél más volt a helyzet, bár az övé is koponyatrauma volt, műtétre nem került sor. Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül – mondta el a szakember a fradi.hu-nak.

Varga Barnabás a Skócia–Magyarország Eb-mérkőzés 70. percében egy szabadrúgást követően a kimozduló skót kapussal ütközött, ami után eszméletlenül terült el a földön. Hosszas ápolása során lepedővel takarták a nézők elől, így elsőre nem láthatták, milyen állapotban vitték el hordágyon, ám már a stadionban magához tért és kommunikált. Később az MLSZ közölte, hogy állapota stabil, azonban arcában több csont is eltört, műteni kell.

A magyar mámorral végződő mérkőzést követően több csapattársa is Varga Barnabásnak ajánlotta a győzelmet, Szoboszlai Dominik – miután Varga-mezben ünnepelte a sikert – úgy fogalmazott, „vagy visszajön a hotelbe, vagy mi megyünk be hozzá, teljesen mindegy, csak együtt legyünk”. A magyar válogatott támadójának egyébként több nemzeti válogatott, klasszis játékos és neves nemzetközi futballportál is üzent.

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló

Németország–Skócia 5–1

Magyarország-Svájc 1-3

2. forduló:

Németország–Magyarország 2–0

Skócia–Svájc 1–1

3. forduló:

Svájc-Németország 1-1

Skócia-Magyarország 0-1

Borítókép: EPA/RONALD WITTEK

További tartalmak