Élő Eredmények

„Újpest-játékos góljának ennyire még nem örültünk” – Dibusz és Botka viccelődött Csoboth mindent eldöntő találata után

m4sport.hu
Dibusz Dénes, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa érezte, Varga Barnabás drámája olyan erőt fog adni a csapatnak, hogy valamilyen úton-módon meg fogja nyerni a skótok elleni Eb-csoportmeccset.

 

 

Botka Endre elárulta, örök élmény lesz számára a skótok elleni meccs.

„Sokat vártam erre, sokat küzdöttem ezért. Hogy őszinte legyek legyek, nem sokszor érzékenyülök el, de amikor a végén sikerült, egyből előjött, hogy mennyi munka és mennyi szenvedés volt ebben az elmúlt fél évben. Tudtam, hogyha az elmúlt két meccs nem úgy sikerül, ahogy elterveztük, akkor lesz sanszom, és ez elképesztően jól sikerült, nagyon nagy élmény volt, ez kicsit egy olyan »Izland 2« volt számomra, ez örökké meg fog maradni. Közel voltam Barnához, hallottam is a csattanást, egyből tudtam, hogy nagy baj van. Nagyon szomorú volt, mikor láttam, hogy ott fekszik, és amilyen állapotban van. Ez rémisztő egy játékos számára.”

Dibusz Dénes Varga Barnabás drámájánál érezte, a történtek erőt fognak adni a válogatottnak.

„Ott és akkor azt éreztem, hogy ez a csapatnak biztos ad egy olyan erőt, hogy ezt a mérkőzést akármilyen úton-módon, de meg tudjuk nyerni. De ezek általában elég sokk-szerűen szoktak alakulni. A 2017-es kupadöntőben volt egy hasonló helyzet, amikor Lovrencsics Gergő szenvedett fejsérülést, ott is gyakorlatilag az egész stadion nagyon megijedt. Mindkét csapatra hatással volt, de mi tudtunk felülkerekedni végül, és a sors úgy akarta, hogy mi nyerjünk. Ma is azt éreztem, hogy ennek így kellett lennie. Amikor hosszabbításban is jöttek a lehetőségek, akkor biztos voltam benne, hogy ez úgy alakul majd, ahogy szeretnénk. Barnabásnak szeretnék jobbulást kívánni, nagyon bízom benne, hogy mielőbb felépül, de nyilván tudjuk, hogy ez most hosszabb időt vesz igénybe.”

„Újpest-játékos góljának ennyire még nem örültünk” – jegyezte meg viccesen a ferencvárosi kapus, amire Botka is mosolyogva helyeselt.

A lila-fehérek egyébként a Varga mezét feltartó Csoboth Kevin fotójával kívántak jobbulást a Fradi támadójának.

„Mindenekelőtt magyarok vagyunk” – olvasható az újpesti bejegyzésben.


Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló:
Skócia–Magyarország 0-1 (0-0)
Stuttgart, vezette: Tello (argentin)
gólszerző: Csoboth (100.)
sárga lap: Styles (18.), Orbán (26.), Schäfer (44.), Kleinheisler (75. – pályán kívül), Csoboth (102.), illetve McTominay (51.)

Magyarország:
Gulácsi – Botka, Orbán, Dárdai (Szalai, 75.) – Bolla (Csoboth, 87.), Styles (Nagy Á., 61.), Schäfer, Kerkez (Nagy Zs., 87.) – Szoboszlai, Sallai – Varga (Ádám, 75.)

Skócia:
Gunn – Ralston (McLean, 83.), Hendry, Hanley, McKenna, Robertson (Morgan, 89.) – McGinn (Armstrong, 76.), Gilmour (Christie, 83.), McGregor, McTominay – Adams (Shankland, 76.)

 

Borítókép: Dublin, 2024. június 3. Botka Endre (b) és Dibusz Dénes az Írország elleni másnapi felkészülési labdarúgó-mérkõzés elõtt Dublinban, az Aviva Stadionban 2024. június 3-án. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak