Élő Eredmények

A műtét komplikációmentes volt, szerdán kiengedik a kórházból Varga Barnabást

m4sport.hu
A Ferencváros tájékoztatása szerint komplikációmentes volt Varga Barnabás keddi operációja, s a magyar válogatott támadója szerdán el is hagyhatja a kórházat.

 

Varga Barnabás a Skócia–Magyarország Eb-mérkőzés 70. percében egy szabadrúgást követően a kimozduló skót kapussal ütközött, ami után eszméletlenül terült el a földön. Hosszas ápolása során lepedővel takarták a nézők elől, így elsőre nem láthatták, milyen állapotban vitték el hordágyon, ám már a stadionban magához tért és kommunikált. Később az MLSZ közölte, hogy állapota stabil, azonban arcában több csont is eltört, műteni kell.

Hétfőn a Fradi csapatorvosa is, Dr. Pánics Gergely beszélt Varga állapotáról.

„Barni az ütközéskor agyrázkódást szenvedett, az eszméletét is elvesztette. A mentőhöz érve már visszatért a tudata, ezt követően bevitték a stuttgarti klinikára, ahol a kivizsgálás után felállították a terápiás tervet, eszerint meg fogják műteni. Csatárunk többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett, több kisebb és nagyobb csont is eltört az arcában, volt, amelyik el is mozdult. Az operáció után két napig bent tartják, ha minden jól alakul, szerdán engedik ki. Az esetet Julian Koch sérüléséhez tudom hasonlítani, őt is műteni kellett. Lovrencsics Gergőnél más volt a helyzet, bár az övé is koponyatrauma volt, műtétre nem került sor. Ami a német protokollt és az elsősegélynyújtást illeti, nem szeretném kommentálni, mivel nem ismerem részletesen és nem én felelek érte. Annyit viszont elmondhatok, hogy volt lehetőségem meglátogatni Barnát a kórházban, és azt tapasztaltam, hogy szakértő kezekben van, és nagy odafigyelésben részesül – mondta el a szakember a fradi.hu-nak.

Később a játékos édesapja, Varga András elárulta, fia már túl is esett az operáción – ezzel kapcsolatban a Ferencváros később úgy fogalmazott, az orvosok tájékoztatása szerint a műtét komplikációmentes volt, s Varga Barnabás szerdán el is hagyhatja a klinikát.

„Nem lehet leírni, mit éreztünk, az egész egy rémálom volt, nem is szeretnék erről beszélni. A lényeg, hogy Barni a körülményekhez képest jól van, ma délután a műtéten is túl esett. A beavatkozás sikeres volt, és hálásan köszöni azt a sok kedves üzenetet, amit kapott a szurkolóktól az elmúlt órákban. Minden másról jelen pillanatban nincs értelme beszélni” – tette hozzá a FradiMédiának Laura, a támadó párja.

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja.

A csoportkör állását itt böngészheti.

A csoport: Németország, Skócia, Magyarország, Svájc

1. forduló

Németország–Skócia 5–1

Magyarország-Svájc 1-3

2. forduló:

Németország–Magyarország 2–0

Skócia–Svájc 1–1

3. forduló:

Svájc-Németország 1-1

Skócia-Magyarország 0-1

 

Borítókép: epa11412239 Barnabas Varga of Hungary celebrates scoring the 1-2 goal during the UEFA EURO 2024 group A match between Hungary and Switzerland in Cologne, Germany, 15 June 2024. EPA/OLIVIER MATTHYS

További tartalmak