Élő Eredmények

Spalletti szerint Svájc ellen több kell az olaszoktól

MTI
Luciano Spalletti, a címvédő olasz válogatott szövetségi kapitánya dicsérte az utolsó pillanatig küzdő csapatát, arra azonban felhívta a figyelmet, hogy a Svájc elleni nyolcaddöntőben többet kell majd nyújtaniuk a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

 

Az olaszok hétfőn a 98. percben egyenlítettek Horvátország ellen, ezzel a második helyen zártak a B jelű négyesben és a magyarok csoportjának másodikjával, Svájccal játszanak majd szombaton, Berlinben a nyolc közé jutásért.

„A teljesítményünk alapján megérdemelten jutottunk tovább. Ezzel együtt a meccs bizonyos időszakaiban túl puhák voltunk, nem játszottuk a legjobb játékunkat – fogalmazott Spalletti. – Nem volt könnyű ebből a csoportból továbbjutni. Spanyolország briliáns, Horvátország kiváló. Az első félidőben a minimum elvárást sem hoztuk, de ez azért volt, mert éreztük a nyomást, hogy mennyire fontos is ez a mérkőzés. De úgy látom, hogy eddig a játékosaim javuló formát mutatnak itt az Európa-bajnokságon.”

A szakember ugyanakkor hozzátette: a kieséses szakaszra fizikailag fejlődniük kell a futballistáknak.

„Az egy-egy elleni párharcokat nem nyerjük meg. Ez nem technikai kérdés, ez tapasztalat kérdése. Bele kell állni ezekbe a párharcokba és el kell végezni a piszkos munkát. Ezen a területen mindenképpen fejlődnünk kell” – fogalmazott.

Horvát kollégája, Zlatko Dalic kritizálta a bírót, amiért nyolc percet hosszabbított.

„Egyáltalán nem volt indokolt ilyen sokat hosszabbítani. Nem volt sok játékmegszakítás és szabálytalanság. Bosszant, hogy Horvátországot nem tisztelik és nem ismerik el. Portugáliával és Spanyolországgal is megtörténik ez?” – tette fel a kérdést a világbajnoki bronzérmes csapat szövetségi kapitánya.

A horvátok a későn bekapott gól miatt a harmadik helyen végeztek a csoportban mindössze két ponttal. Még meg kell várniuk a többi csoport eredményét, de nagyon kevés az esélyük arra, hogy továbbjussanak a nyolcaddöntőbe.

„Fáj. És a következő napokban és hónapokban is fájni fog. De vállalom a felelősséget, ha ez nem elég a továbbjutáshoz” – fogalmazott Dalic.

A B jelű négyest megnyerő spanyolok egyelőre nem ismerik a következő ellenfelüket, amely egy csoportharmadik együttes lesz.

A labdarúgó Európa-bajnokság mérkőzéseit az M4 Sport közvetíti.

A teljes menetrendet itt találja > > >

A csoportkör állását itt böngészheti > > >

B csoport: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Albánia

1. forduló:

Spanyolország–Horvátország 3–0

Olaszország–Albánia 2–1

2. forduló:

<Horvátország–Albánia 2–2

Spanyolország–Olaszország 1–0

3. forduló (június 24., hétfő):

21.00: Horvátország–Olaszország, Lipcse (M4 Sport)

21.00: Albánia–Spanyolország, Düsseldorf (M4 Sport+)

 

Borítókép: epa11435542 Italy’s head coach Luciano Spalletti cheers Italy's supporters at the end of the UEFA EURO 2024 group B soccer match between Croatia and Italy, in Leipzig, Germany, 24 June 2024. EPA/Daniel Dal Zennaro

További tartalmak