Élő Eredmények

Luis de la Fuente: Készen állunk az elődöntőre

m4sport.hu
A spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint csapata készen áll a keddi, franciák elleni Európa-bajnoki elődöntőre, céljuk pedig természetesen a fináléba jutás.

A rekordot jelentő negyedik diadalára hajtó spanyol válogatott kedden 21 órától méri össze erejét a francia csapattal, amely harmadik aranyérmével utolérné a rangsor élén Spanyolországot és Németországot. A találkozót az M4 Sport, az m4sport.hu, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetíti.

Luis de la Fuente, a spanyolok szövetségi kapitánya a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, az egész kontinenstornán nagyon kiegyenlített volt a mezőny, ezért a mérkőzések a részleteken, az apró hibákon múlnak, kedden is ez lesz a döntő. Hozzátette, a céljuk elsősorban a győzelem, ezért célratörő futballt szeretnének játszani, nem a látványos produkcióra törekednek, az egyfajta „melléktermék”.

Arra a felvetésre, hogy a keddi ellenfél unalmas futballt játszik, a spanyol tréner azt mondta, hogy a francia válogatott kiváló képességű együttes, amely csapatként nagyon jól teljesít, számára pedig a futball soha nem tud unalmas lenni.

Saját csapatával kapcsolatban elmondta, ugyan még nem regenerálódtak teljesen, de jó állapotban vannak a játékosok és mindenki nagyon motivált. „Jól felkészültünk, a francia csapat fizikálisan az egyik legerősebb. Jól ismerjük a franciák játékát, sokat játszottunk ellenük és tudjuk, hogy hogyan kell velük megmérkőznünk. Nekik is megvannak az erényeik és ehhez próbáljuk igazítani a mi stratégiánkat. Úgy érzem, hogy készen állunk a holnapi mérkőzésre, készen állunk arra, hogy egy nagyon nehéz mérkőzést meg tudjunk nyerni, hiszen a célunk az, hogy döntőbe jussunk.”

Luis de la Fuente úgy véli, a keddi elődöntő egyik kulcsa az lesz, hogy nem szabad labdát veszteniük. „Mi arra törekszünk, hogy a mérkőzés nagy részében uraljuk a játékot, úgy vélem, hogy ezt eddig jól meg is valósítottuk. Franciaország más stílusú focit játszik, nagyon otthonosan mozognak a pályán akkor is, amikor nincs náluk a labda. Támadásban nagyon ébereknek kell lennünk, nem szabad megengednünk a labdavesztést, hiszen ezek nagyon veszélyes helyzetek. Azt gondolom, hogy ez a kulcsa a holnapi mérkőzésnek.”

Borítókép: Luis de la Fuente (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

További tartalmak