Élő Eredmények

„Nem érdekel, ha a svédek unatkoznak!” – a világítással és a fordítóval is meggyűjt Deschamps baja a sajtótájékoztatón

m4sport.hu | Szerző: Sz.V
Didier Deschamps, a francia, és Luis de la Fuente, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tartott sajtótájékoztatót a két csapat Eb-elődöntőjét megelőzően.

A médiaesemény nem kezdődött zavartalanul, Deschamps-nak a fényviszonyok nem tetszettek, elmondása szerint nem látta beszélgetőpartnereit.

„Minden spanyol csapatnak jó középpályája volt, megvan most is a képességük, hogy uralják ezáltal a játékot. Rodri kiemelkedő, de az egész csapat teljesítménye tiszteletet érdemel, ők kezelték legjobban a mérkőzéseket” – kezdte aztán az ellenfél méltatásával.

Mike Maignanról elmondta, nagyon jó a vonalon és a levegőben is, lábbal is jól játszik, a védelmet is jól irányítja – az elmúlt időszakban jól teljesített, így ő marad a válogatott kapujában.

„Alapvetően jó fizikai állapotban van – tért rá a portugálok ellen lecserélt Kylian Mbappéra. – De neki is kell regeneráció. Jól jött volna még egy nap pihenő, de mindenkinek ugyanannyi idő áll rendelkezésére. Mi mindent megtettünk, Mbappé nagyon erős fejben, de sok mindenen keresztül ment, voltak hátfájdalmai, a trauma, ami az Eb-n érte pedig nem apróság. De meggyőződésem, hogy kedden maximumot fog adni.”

Mbappé maszkjáról is beszélt, csökkent a látómezeje, ami először sokként érte, de megemésztette a helyzetet, minden nap egyre javul az orra.

(Itt egy angol kérdéssel meggyűlt a szövetségi kapitány baja, hiszen a fülébe is angol (nem)fordítást kapott.)

„Támogatom, hogy jobban legyen legyünk az ellenfél tizenhatosán belül, bár tegyük hozzá, a helyzeteink megvoltak eddig is. Lehetett volna több is, de azért bőven akadt” – fogalmazott a szegényes támadójátékról Deschamps. Egy svéd újságíró felvetette, hogy a jó játékosai unalmasan futballoznak, erre kicsit felkapta a vizet:

„Maga biztosan svéd? Szerintem Franciaországban él! Ha unalmas, nézzen mást, nem kötelező! Ez egy sajátos Eb, mindenkinek nehéz, kevesebb a gól, nekünk pedig megvan a képességünk, hogy az eredményeinkkel sok franciát boldoggá tegyünk, ami nagyon fontos, mert az országunk nehéz időszakon megy keresztül. Hogy a svédek mennyire unatkoznak, az számomra nem igazán fontos” – nevetett Deschamps.

Luis de la Fuente sajtótájékoztatója:

A Spanyolország–Franciaország Európa-bajnoki elődöntőt kedden 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: EPA/Teresa Suarez

További tartalmak