Élő Eredmények

Berkesi Judit: A négyben minimum két együttes van, amelyektől nagyon keveset kaptunk

m4sport.hu
A Nemzeti Sportkör hétfői adásában Berkesi Judit, az M4 Sport műsorvezetője, Szűcs Miklós, a Nemzeti Sport vezető szerkesztője és Virányi Zsolt, a Nemzeti Sportrádió főszerkesztő-helyettese volt a stúdióban, ahol Szabó Szilvia műsorvezető az idei németországi labdarúgó Európa-bajnokság színvonaláról és az állva maradt négy válogatottról beszélt vendégeivel. Szóba került a VAR is, végül mindenki megtippelte, hogy ki milyen döntőt vár a spanyol–francia és a holland–angol elődöntők előtt.

 

Berkesi Judit az angolok és a franciák kapcsán kiemelte, sokkal többet várt mindkét esélyestől.

„Itt a négyben minimum két együttes van, amelyektől nagyon keveset kaptunk. És igenis sokkal többet vártunk. A miértek összetettebbek, minek a számlájára lehet írni ezeket. Bennem amiatt van hiányérzet, hogy az Eb-győzelemre is esélyes csapatokról igenis többet várunk játékban, vagy legalábbis valamilyen fejlődést. Ezt hiányoltam eddig az angoloktól és a franciáktól is. Ha belegondolok, hogy Anglia egy ilyen csoportkörös teljesítménnyel nyerne Eb-t, nekem furcsa lenne. Ez valószínűleg már a modern futballjelenség kritikája, nem feltétlenül az angolra specializálnám ezt a kérdéskört.”

Szűcs Miklós úgy véli, Gareth Southgate szövetségi kapitány még a csapatát is alulmúlja.

„Szerintem ezen az Eb-n az elviselhetőnél több rossz mérkőzés volt – jegyezte meg, majd később kitért Southgate-re. – Amit ebből az angol alakulatból kihoz, az szerintem nagyon kevés. Többnyire a legerősebb bajnokságból, a Premier League-ből válogat, jó teljesítményt nyújtó játékosok vannak, a válogatottban nem azt játszatja velük, amit a klubban, taktikailag nem látom, mit szeretne azon kívül, hogy az adott meccset túléljék. Az eddigi produktuma még a csapata teljesítményét is alulmúlja.”

A hétfői beszélgetést ide kattintva hallgathatják meg (16.01-től)!

 

Borítókép: epa11463263 England head coach Gareth Southgate (L) and player Harry Kane (C) during the UEFA EURO 2024 quarter-finals soccer match between England and Switzerland, in Dusseldorf, Germany, 06 July 2024. EPA/FRIEDEMANN VOGEL

További tartalmak