Élő Eredmények

Southgate szerint már jobban és felszabadultabban játszottak a negyeddöntőben, mint korábban

m4sport.hu | Szerző: Sz.V.
A Hollandia elleni Európa-bajnoki elődöntőt megelőzően reagált a közvélemény nyomására Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

„A torna elején az elvárások igen nyomasztóak voltak felénk. A külvilág zaja hangosabb volt, mint valaha, és úgy éreztem, nem tudtuk ezáltal a kellő teljesítményt nyújtani. Végül a játékosok lenyűgöző módon bedarálták a győzelmeket, megtalálták az ösvényt a sikerhez. Sok minden változott, amikor bejutottunk az egyenes kieséses szakaszba, különösképp a negyeddöntőbe. Egy sokkal jobban és felszabadultabban focizó angol csapatot láthattunk. Azt nem tudom, a közvélemény megváltozott-e, de a csapat egységesebb lett. Most már abban a szakaszban vagyunk, hogy az elérhető feladatokra koncentráljunk. Itt az idő, hogy történelmet írjunk” – jelentette ki Southgate, aki kiemelte, Anglián kívül még soha nem jutott világverseny döntőjébe a válogatott.

Az angol válogatott az elmúlt hetekben számtalan kritikát kapott, mert hiába áll világklasszisokból, rendkívül defenzív, biztonsági felfogással futballozik. Southgate csapata a csoportkörből két szerzett góllal jutott tovább, a Szlovákia elleni nyolcaddöntőt Bellingham 95. perces ollózása mentette meg, Svájc ellen pedig egy gyors egyenlítés, majd tizenegyespárbaj ért elődöntőt.

Southgate korábban egyébként már a csoportelsőség kiharcolása után is foglalkozott a szurkolókkal, amikor műanyag poharakkal dobálták meg. Akkor úgy fogalmazott, őt nyugodtan bánthatják, csak a játékosokat hagyják békén.

Az Anglia–Hollandia Eb-elődöntőt szerdán 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: epa11463367 England head coach Gareth Southgate celebrates to supporters after winning the penalty shoot-out of the UEFA EURO 2024 quarter-finals soccer match between England and Switzerland, in Dusseldorf, Germany, 06 July 2024. EPA/FRIEDEMANN VOGEL

További tartalmak