Musorujsag
Élő Eredmények

Galambos Péter döntőbe jutott és megvédheti Eb-címét könnyűsúlyú egypárban

Galambos Péter döntőbe jutott és megvédheti Eb-címét könnyűsúlyú egypárban

MTI
Férfi könnyűsúlyú egypárban a címvédő Galambos Péter bejutott az A döntőbe az evezősök vasárnapig tartó 77. Európa-bajnokságán Poznanban, miután szombati középdöntőjében második lett.

A verseny eredményközlője alapján Galambos a középdöntőben – ahová a pénteki nyitónapon előfutamát simán megnyerve került – nagy csatában maradt alul a futamgyőztes norvég Kristoffer Brunnal szemben, de magabiztosan végzett a szintén A döntőbe jutó görög Antoniosz Papakonsztantinu előtt. Az olimpiai programban nem szereplő versenyszám legjobbjai vasárnap 10.31-től küzdenek meg egymással.

A paraevezős Pető Zsolt megnyerte a reményfutamot, ezzel ő is ott lesz PR1 egypár 10.01 órás A döntőjében.

Könnyűsúlyú négypárban a Szabó Bence, Forrai Dávid, Szigeti Roland, Furkó Kálmán összeállítású magyar egység a szombati pályabeosztón olasz, német és osztrák riválisa mögött negyedikként végzett. Miután a versenyszámra négy egység nevezett, mindegyik ott lesz majd a vasárnap 11.31 órára kiírt A döntőben.

Egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz alsóházi futamában az ötödik, utolsó helyen végzett, így a nap folyamán a D döntőben zárta szereplését, ahol szintén utolsó, ötödik lett. A magyar egypárevezős ezzel a 23. helyen zárta az Eb-t.

Kettesben Simon Béla és Juhász Adrián megnyerte a C döntőt, amelyben egyetlen riválisát, az orosz egységet előzte meg fölényesen, így a 13. helyen végzett a kontinensbajnokságon.

Kétpárban Ács Kristóf és Bácskai Máté a 15. helyen zárt az Eb-n, miután az öt hajót felsorakoztató C döntőben harmadik lett.

A nőknél könnyűsúlyú egypárban Sándor-Polivka Dóra reményfutamában harmadikként ért célba, ezzel egy helyezéssel maradt le az A döntőről, és a B fináléba került. A Preil Vivien, Gadányi Zoltána kétpár az utolsó, hatodik helyen végzett a reményfutamban, így a B döntőbe jutott.

Az Abid Syham, Csepel Zsófia könnyűsúlyú kétpár a C döntőben induló négy hajó közül harmadik lett, ezzel a 15. helyen zárt.

További tartalmak