Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: Hatalmas fölénnyel védte meg címét evezésben a magyar könnyűsúlyú kettes az Európa-bajnokságokon

Videó: Hatalmas fölénnyel védte meg címét evezésben a magyar könnyűsúlyú kettes az Európa-bajnokságokon

m4sport.hu
A Szabó Bence, Furkó Kálmán egység címét megvédve aranyérmet szerzett vasárnap könnyűsúlyú kettesben a müncheni multisport Európa-bajnokság evezős versenyén.

Az olimpiai programban nem szereplő versenyszámra ezúttal is három egység nevezett – csakúgy, mint egy évvel ezelőtt az olaszországi Varesében -, így a magyarok éremszerzése biztosnak volt tekinthető.

Az egység pénteken megnyerte a pályabeosztó előfutamot, majd a fináléban ismét gyorsabbnak bizonyult a török és a szlovén riválisnál, utcahosszal nyerte a futamot.

Ez Magyarország első érme a kilenc sportág versenyeit magában foglaló multisport Eb-n, amely csütörtökön kezdődött és jövő vasárnapig tart.

A sportági versenyek zárónapján további három magyar hajó szállt vízre, mindegyik a B döntőben: összesítésben a Galambos Péter, Tamás Bence könnyűsúlyú kétpár a kilencedik, az egypárban érdekelt Pétervári-Molnár Bendegúz 10., a Bácskai Máté, Szabó Márton kétpár pedig a 11. helyet szerezte meg. Pétervári-Molnár kissé elmaradt a várakozásoktól, a másik két egység azonban teljesítette a célkitűzést.

Eredmény:
férfi könnyűsúlyú kettes, Európa-bajnok:
Szabó Bence, Furkó Kálmán 7:17.04 perc
2. Enes Yenipazarli, Bayram Sonmez (Törökország) 7:25.55
3. Jaka Malesic, Nik Azbe Magajna (Szlovénia) 7:32.99

Borítókép: Szabó Bence, Furkó Kálmán férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettes (kép: Magyar Evezős Szövetség)

További tartalmak