Musorujsag
Élő Eredmények
×

Egyik magyar egység sem jutott a 12 közé az evezős-vb szerdai napján

Egyik magyar egység sem jutott a 12 közé az evezős-vb szerdai napján

mti
A szerdai programban érintett négy magyar egység közül egyiknek sem sikerült a legjobb tizenkettő közé kerülni az evezősök racicei világbajnokságán.

A vb negyedik versenynapján a férfiaknál Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban, Ács Kristóf és Bácskai Máté kétpárban, Galambos Péter és Tamás Bence könnyűsúlyú kétpárban a középdöntőben, míg Pető Zsolt PR1 egypárban a reményfutamban volt érdekelt.

Közülük Pétervári-Molnár teljesített a legjobban, a magyar evezős 7:08.47 perc alatt tudta le a távot, amellyel futamában negyedik lett, ám ezzel is lemaradt a továbbjutásról, miután hat másodperccel végzett kanadai riválisa mögött.

Ács Kristóf és Bácskai 6:41.19 perccel futamában a hatodik, utolsó lett, míg Galambos és Tamás 6:43.10 perccel futamában ötödikként végzett. Mindkét egység jócskán, húsz másodperc körüli hátránnyal maradt le a még továbbjutást érő harmadik helyről.

A három egység – csakúgy, mint a Juhász Adrián, Simon Béla kettes – csütörtökön a délutáni programban a C/D elődöntőben küzdhet majd legközelebb, a 13. helyért.

Pető reménydöntős futamában 10:34.79 perces eredménnyel az ötödik, utolsó helyen végzett, ezzel tíz másodperccel maradt el a már elődöntőbe jutott mexikói evezőstől. A magyar paraversenyző számára a vasárnapi C döntőben ér majd véget a vb-szereplés, ahol ő már közvetlenül a 13. helyért csatázhat.

Borítókép: A magyar csapatból először Pétervári-Molnár Bendegúz áll rajthoz az olimpián. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak