Musorujsag
Élő Eredmények

Út a csúcsra – egy himalájai csúcstámadás naplója – 4. rész

Út a csúcsra – egy himalájai csúcstámadás naplója – 4. rész

m4sport.hu | Szerző: Török Viktor, Tóth Zoltán és Zámbó István
Suhajda Szilárd nem kisebb dolgot vett a fejébe, mint hogy megmássza a világ öt legmagasabb hegycsúcsát, méghozzá oxigénpalack vagy serpák segítsége nélkül. A mostani expedíciója Földünk legmagasabb pontjához, a Mount Everesthez vezeti majd, 8848 méteres magasságba.

Március végén kezdődött az expedíció, amely Budapestről előbb Isztambulba, majd Katmanduba vezetett. Azóta eltelt lassan egy hónap, és Szilárd már az 5000 méter feletti alaptáborban készül a május közepi-végi csúcstámadásra. A Mount Everest legmagasabb pontjáig még mindig hosszú az út, ezért az alaptáborból újabb akklimatizációs körök következnek.

A mostani videójában Szilárd nem a hegymászás rejtelmeibe ad betekintést, hanem abba, miképp működik egy konyha 5 km-rel a tengerszint felett.

Az expedíció további sorsáról is rendszeresen beszámolunk az oldalunkon képi, videós és írott formában. A korábbi részek ITT olvashatók.

Borítókép: Everest Base Camp, 2017. április 9. Suhajda Szilárd hegymászó, a Magyar Everest Expedíció 2017 tagja az Everest alaptáborban 2017. április 7-én. Az expedíció célja a Föld legmagasabb csúcsa, a 8848 méter magas Mount Everest (Csomolungma) elérése oxigénpalack nélkül, elsőként a magyar expedíciós hegymászás történetében. MTI Fotó: Mohai Balázs

További tartalmak