Musorujsag
Élő Eredmények
2018-03-25 - 23:41
forrás: F1.com Twitter
Videó

Jövő héten már sor kerül az első autóbemutatóra, közelegnek a téli tesztek is – a versenyzők pedig szállingóznak vissza a csapataik gyárába.

A héten többek közt a Ferrari versenyzői is ellátogattak Maranellóba, a Toro Rossónál pedig Brendon Hartley és Pierre Gasly jelent meg Faenzában. A kiscsapat erről egy videót is közzétett. Hangulatjelentés az F1-es téli készülődésről:

2018-01-19 - 17:27
forrás: F1.com
Az F1.com összeállítása az utolsó körökben történt drámai eseményekről.

 

utolsokororsdrama„From hero to zero” – angolul nagyon jól hangzik, de magyarul talán még nincs is igazán jó megfelelője. Viszont Max Verstappenre igaz volt a kifejezés, hiszen majdnem hőst csinált magából a tavalyi amerikai versenyen, ahol a 16. helyről rajtolt, és az utolsó körben majdnem átugrotta Kimi Räikkönent a dobogóért.

Azaz át is ugrotta, és ment is ünnepelni, csak a végén kiderült, hogy hiába. A pálya szélessége adott, azt átlépni nem ajánlott, az ifjú holland viszont átlépte, úgyhogy a versenybírák vissza is küldték a kiindulópontra a Red Bull versenyzőjét.

Drámai befejezése volt ez a 2017-es Amerikai Nagydíjnak, ahogy volt már számos egyéb drámai utolsó kör a Forma-1-ben. Ezeknek állított emléket egyik videójában az F1.com.

ÍME (VIDEÓ)

 

Kinek van szíve megenni?

Mercedes-torta

Valljuk be, a torta nem könnyű „alapanyag” hiteles Forma–1-es modellek gyártásához, e Mercedes által megosztott fotó már csak ezért is felkeltette a figyelmünket. Sokféle F1-es sütit és tortát láttunk már, ám ez a kerékcserés alkotás mindent visz. Azok a szárnyak és felfüggesztések… Nem is lenne szívünk beleharapni!

 

Ilyen volt a Monacói Nagydíj 56 évvel ezelőtt!

Kivételesen jó minőségű felvételek egy letűnt korszakból: ilyen volt a monacói Forma–1-es hétvége 56 évvel ezelőtt!

Miközben Monte-Carlót ma a szalagkorlátok és a túlzsúfoltság pályájaként ismerjük, volt ennél jóval kevésbé nyomasztó, nyitottabb időszaka is az F1 egyik legrégebbi versenyének. Ezen az 1962-es kivételes minőségű, 70 milliméteres felvételen még nemigen látni gumifalakat, sem az „eredeti” várost teljesen eltakaró pályaelemeket, Az élményt pedig csak tovább fokozza, hogy a leginkább fotókról és fekete-fehér felvételekről ismert időszakot itt színesben, a megszokottnál elevenebbnek láthatjuk.

Az alábbi egyébként egy, a mediterrán vidékről szóló német utazós dokumentumfilmben jelentek meg.

2017-12-06 - 08:09
forrás: Red Bull
Jó hangulatú videó a bikásoktól.

Ünnepi hangulatban telt a keddi nap a Red Bull főhadiszállásán, ennek megteremtéséből pedig a pilóták is kivették a részüket. A Télapó, vagyis Daniel Ricciardo és segítője, Max Verstappen láthatóan élvezték az év végi eseményt, és – mondhatni, tőlük már megszokottan – hamar humorosra vették a figurát. A csapat pedig nem habozott, meg is osztotta követőivel ezeket a pillanatokat!

 

 

Pontverseny
1.
Max VerstappenRed Bull
44
2.
Sergio PérezRed Bull
43
3.
Fernando AlonsoAston Martin
30
4.
Carlos SainzFerrari
20
5.
Lewis HamiltonMercedes
20
6.
George RussellMercedes
18
7.
Lance StrollAston Martin
8
8.
Charles LeclercFerrari
6
9.
Valtteri BottasAlfa Romeo
4
10.
Esteban OconAlpine
4