Musorujsag
Élő Eredmények

„Az egész a pénzről szól, munkások ezrei haltak meg" – Cantona éles kritikával illette a katari vb-t

„Az egész a pénzről szól, munkások ezrei haltak meg" – Cantona éles kritikával illette a katari vb-t

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
Szigorú hangnemben beszélt a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságról Éric Cantona, a francia válogatott és a Manchester United korábbi csatára, aki azt is elárulta, nem fogja figyelemmel kísérni a novemberben kezdődő tornát.

„Őszintén mondom, nem igazán érdekel a soron következő világbajnokság, mert számomra ez nem egy igazi vb. Az utóbbi évtizedekben számos sporteseményt rendeztek meg olyan feltörekvő országokban, mint Oroszország, vagy Kína” – idézi Cantonát a Daily Mail.

„Ugyanakkor nem vagyok ellene, hogy olyan helyen rendezzenek világbajnokságot, ahol a futballt fejlesztik és népszerűsítik. Ilyen volt Dél-Afrika, vagy az Egyesült Államok, ahol a sportágak közül mára a foci adja a legtöbb játékost az országban” – véli a négyévenként megrendezett viadal olykor különleges helyszíneiről.

Mindezek ellenére az idei világbajnokságról lesújtó véleménye van.

„Az az igazság, hogy Katar semmiféle potenciált nem rejt magában, ott semmi sincs. Az egész csak a pénzről szól, és az, ahogy a stadionépítésekben részt vevő munkásokkal bántak, szörnyűséges. Emberek ezrei haltak meg, erre fel a világbajnokságot fogjuk ünnepelni. Én személy szerint nem is fogom nézni.”

Borítókép: Eric Cantona versben gyónja meg bűneit? - Fotó: Reuters

További tartalmak