Musorujsag
Élő Eredmények

Az ukrán válogatott középpályása a vb-pótselejtező elhalasztását kéri

Az ukrán válogatott középpályása a vb-pótselejtező elhalasztását kéri

m4sport.hu | Szerző: Dezső Márkó
Az ukrán középpályás, Tarasz Sztepanenko arra kéri a FIFA-t, halassza el hazája válogatottja Skócia elleni júniusi vb-pótselejtező elődöntőjét, és az esetleges Wales elleni döntőt.

A márciusi playoff-elődöntő skót-ukrán meccsét az ukrajnai háborús helyzet miatt júniusra halasztották, a párharc a győztese majd Walesszel játszik a vb-szereplésért. A döntő győztese az év végi világbajnokságon Anglia, Egyesült Államok és Irán ellenfele lesz a B csoportban.

Sztepanenko a Sahtar Donyeck futballistája, az ukrán válogatottat 2010 óta erősíti, szerepelt a 2016-os és a 2020-as Európa-bajnokságon is. Bár a FIFA engedélyezte, hogy az ukrán futballisták a szezon végéig kölcsönben más csapatoknál szerepeljenek, úgy érzi, társai nem lesznek elég felkészültek a mindent eldöntő párharcokra.

„Nem akarom magunkat áldozatként feltüntetni, erős, tehetséges srácok vagyunk, akik száz százalékot nyújtanak. De feltenném a kérdést, hogy játszhatnánk ilyen fontos meccseken, ha már régóta nem voltunk pályán? Lehet, hogy az állapotunk nem teszi lehetővé, hogy négy napon belül két sorsdöntő meccset játsszunk. Reméljük, a FIFA és az UEFA felismeri ezt a helyzetet, és több időnk lesz a felkészülésre.”

 

Borítókép: (Forrás: https://twitter.com/FCShakhtar_eng)

További tartalmak