search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Tapasztalatlan, de tehetséges csapattal utaznak a vb-re az amerikaiak

MTI
Kijelölte a jövő vasárnap kezdődő katari világbajnokságra utazó keretét Gregg Berhalter, az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya.

A 26 fős keret legnagyobb sztárja a Chelsea-ben játszó Christian Pulisic, rajta kívül 16-an játszanak Európában a névsorból.

Mivel az amerikaiak a legutóbbi, oroszországi viadalra nem jutottak ki, a keretben DeAndre Yedlin személyében mindössze egy olyan játékos, akinek van világbajnoki tapasztalata.

„Egy kicsit alábecsülik, mennyit fejlődött ez a fiatal csapat és az egész program. Négy évvel ezelőtt szinte a nulláról kezdtük újra a csapatépítést, most pedig ott vagyunk a vb-n” – jelentette ki Berhalter.

Az 25 év és 175 nap átlagéletkorú amerikaiak november 21-én Wales ellen kezdik a vb-t, a csoportban még az angolokkal és az irániakkal találkoznak.

A következő, 2026-os vb-nek az Egyesült Államok – Mexikóval és Kanadával közösen – társházigazdája lesz.

Az amerikai vb-keret:
kapusok:
Ethan Horvath (Luton Town), Sean Johnson (New York City FC), Matt Turner (Arsenal)

hátvédek:
Cameron Carter-Vickers (Celtic), Sergio Dest (AC Milan), Aaron Long (New York Red Bulls), Shaq Moore (Nashville SC), Tim Ream (Fulham), Antonee Robinson (Fulham), Joe Scally (Borussia Mönchengladbach), DeAndre Yedlin (Inter Miami CF), Walker Zimmerman (Nashville SC)

középpályások:
Brenden Aaronson (Leeds), Kellyn Acosta (LAFC), Tyler Adams (Leeds), Luca de la Torre (Celta Vigo), Weston McKennie (Juventus), Yunus Musah (Valencia), Cristian Roldan (Seattle Sounders FC)

támadók:
Jesus Ferreira (FC Dallas), Jordan Morris (Seattle Sounders), Christian Pulisic (Chelsea), Gio Reyna (Borussia Dortmund), Josh Sargent (Norwich City), Tim Weah (Lille), Haji Wright (Antalyaspor)

Borítókép: US Soccer

További tartalmak