search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Doppingvétség miatt csere a szaúdiak vb-keretében

MTI
Fahad al-Muvallad kikerült a világbajnokságra készülő szaúdi labdarúgó-válogatott keretéből.

A közel-keleti ország sportági szövetségének közlése szerint “elővigyázatosságból” született meg ez a döntés, mivel a támadó korábban vétett a doppingszabályok ellen és ügye még nem zárult le véglegesen. A szervezet további részletet nem közölt, csupán azt írta, hogy Hervé Renard szövetségi kapitány al-Muvallad helyére klubtársát, az ugyancsak a rijádi al-Sababban játszó Navaf al-Abedet hívta be a keretbe.

Fahad al-Muvalladot a szaúdi doppingellenes szervezet márciustól számítva másfél évre eltiltotta, mert szervezetében anabolikus szteroidok elfedésére alkalmas vízhajtóra, furoszemidre bukkantak. Később a büntetést egy szaúdi bíróság csökkentette, így a csatár elvileg részt vehetett volna a jövő vasárnap kezdődő vb-n, de mivel az ügyben fellebbezés futott be a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), a szaúdi futballszövetség nem akart kockáztatni.

A szaúdi válogatott a C csoportban november 22-én kezdi vb-szereplését az argentinok ellen. A kvartettnek még Mexikó és Lengyelország a tagja.

A szaúdi válogatott vb-kerete:
kapusok:
Mohamed al-Ovajsz (al-Hilal), Navaf al-Aqidi (al-Nasszr), Mohamed al-Jami (al-Ahli)
védők:
Jasszer al-Sahrani (al-Hilal), Ali al-Bulaihi (al-Hilal), Abdulelah al-Amri (al-Nasszr), Abdullah Madu (al-Nasszr), Hasszan Tambakti (al-Sabab), Szultan al-Ghanam (al-Nasszr), Mohammed al-Breik (al-Hilal), Szaud Abdulhamid (al-Hilal)
középpályások:
Szalman al-Faradzs (al-Hilal), Rijad Sarahili (Abha), Ali al-Hasszan (al-Nasszr), Mohamed Kanno (al-Hilal), Abdulelah al-Malki (al-Hilal), Szami al-Nadzsej (al-Nasszr), Abdullah Otajf (al-Hilal), Nasszer al-Davszari (al-Hilal), Abdulrahman al-Aboud (Ittihad), Szalem al-Davszari (al-Hilal), Hattan Bahebri (al-Sabab)
támadók:
Navaf al-Abed (al-Sabab), Haitham Asziri (al-Ahli), Szaleh al-Sehri (al-Hilal), Firasz al-Buraikan (al-Fateh)

Borítókép: Doha, 2022. október 20. A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság hat csoportmérkőzésének, nyolcaddöntőjének, valamint a bronzmérkőzésnek otthont adó Halifa Stadion Dohában 2022. október 17-én. A katari vb harmadik legnagyobb stadionja 45 416 fő befogadására alkalmas. MTI/EPA/Nusad Szekkajil

További tartalmak