search

logo, social, vissza gomb

text logo

search

Élő Eredmények

Ezúttal „hazatér” a futball? Az angolokra már a csoportkörben három veszélyes válogatott vár

m4sport.hu | Szerző: Határ Dávid
A 2022-es labdarúgó-világbajnokság B csoportja már első ránézésre is sok izgalmat ígér, hát még ha jobban megvizsgáljuk a csapatokat. A Harry Kane vezette angol válogatott kiemelkedik a mezőnyből, de a „háromoroszlánosok” a fiatal, de annál motiváltabb amerikai, a masszív, a tornára a legmagasabban rangsorolt ázsiai válogatottként érkező iráni és a 64 év után visszatérő, Gareth Bale vezette walesi nemzeti csapat ellen sem mehetnek biztosra. Íme, a B jelű négyesben szereplő csapatok bemutatója!
Harry Kane a gólkirályi cím mellett ezúttal a vb-trófeát is megszerezné (Fotó: EPA/VINCENT MIGNOTT)

Anglia

Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Első világbajnokság: 1950
Legjobb eredmény: világbajnok (1966)
2018-ban: 4. helyezés
Csapatkapitány: Harry Kane
Legtöbb válogatottság: Raheem Sterling (79)
Legtöbb gól: Harry Kane (51)

EZÚTTAL „HAZATÉR” A FUTBALL?

A 2018-as vb-4. és a 2020-as (egészen pontosan 2021-es) Eb-2. hely után Anglia mindent megtesz, hogy valósággá váljon a válogatott mérkőzések előtt, alatt és után rendre felcsendülő dal, és 1966 után ismét megszerezzék a vb-trófeát.

Az olaszok ellen tizenegyespárbajban elbukott Európa-bajnoki döntő után a vb-selejtezőket gond nélkül, veretlenül abszolválta az angol válogatott, a folytatás azonban közel sem alakult tökéletesen, sőt… A nyeretlenül zárt Nemzetek Ligája-sorozat (három-három döntetlen és vereség, közte a számunkra egyaránt nagyon kedves 1–0-s és egy 4–0-s vereség a magyar válogatott ellen) és az A-divíziótól való búcsú után Gareth Southgate és csapata sok kritikát kapott, így a válogatottat 2016 óta irányító szakembernek minden bizonnyal ez az utolsó esélye, hogy nagyot dobbantson a „háromoroszlánosok” kispadján.

Southgate azonban nem elsősorban a rossz NL-szereplés, hanem a hiányzók és a meccshiányos játékosok miatt van a vártnál valamivel nehezebb helyzetben. Érzékeny veszteség például, hogy sérülés miatt nem számíthat a Chelsea szélsővédőire, Reece Jamesre és Ben Chilwellre, míg némi meglepetésre úgy is bekerült a keretbe a Manchester Cityt erősítő Kyle Walker, Kalvin Phillips páros, hogy előbbi október, míg utóbbi szeptember óta nem lépett pályára sérülés miatt.

„A megfelelő keret kialakítása fontosabb, mint valaha. Öt cserejátékossal a csapat fele kicserélődhet egy meccs alatt. Így a mérkőzések különböző pillanataiban és a világbajnokság egyes szakaszaiban is különböző lehetőségeink lesznek az egyes feladatok megoldására”mondta Southgate, akinél jól láthatóan (és persze érthetően) fontos szempont volt a bizalom: a Sky Sports statisztikája szerint 26-ból mindössze heten nem voltak a tagjai a legutóbbi Eb-keretnek.

Southgate-et a kerethirdetés után leginkább két Olaszországban légióskodó játékos, Fikayo Tomori (AC Milan) és Tammy Abraham (AS Roma) kihagyása miatt illették kritikával, előbbit például sokan szívesen látták volna a Manchester United sokat kritizált középhátvédjének, Harry Maguire-nek a helyén. Rajtuk kívül is vannak még jól csengő nevek a kimaradók között: mindenképp meg kell említeni Jadon Sancho (Manchester United), James Ward-Prowse (Southampton), Jarrod Bowen (West Ham United) vagy éppen a kihagyása után a Manchester Cityt egy duplával elintéző Ivan Toney (Brentford) nevét is azok közül, akik nem kerültek be a végleges keretbe.

A 26-os keretbe egyébként 25-en a Premier League-ből érkeznek, a kakukktojás Jude Bellingham. A Borussia Dortmund 19 éves középpályására kulcsszerep várhat, minden bizonnyal ő lesz majd Declan Rice társa a középpálya közepén. A végleges keretbe a mindössze egyszeres válogatott, ám remek formában lévő (13 meccsen hét gól és négy gólpassz a Premier League-ben) James Maddison is bekerült, ám a Leicester City középpályását szombaton a gólja után, még az első félidőben le kellett cserélni egy sérülés miatt a West Ham elleni bajnokin. Maddison mindenesetre nem sokkal a töréntek után üzent, és megnyugtatta az érte aggódókat, sérülése minden bizonnyal nem gátolja majd meg, hogy a társakkal tarthasson Katarba.

A támadósorban az előző világbajnokságon gólkirályi címet szerző Harry Kane helye megkérdőjelezhetetlen, csapatkapitányként duplán fontos szerep hárul rá. A Tottenham klasszisa mellett a válogatottba a tavalyi kontinenstorna után visszatérő Marcus Rashfordtól, vagy az első nagy tornájára készülő Callum Wilsontól is gólokat várnak, de Southgate-nek a széleken is számos variációs lehetősége lesz, köszönhetően Phil Fodennek, Jack Grealishnek, Bukayo Sakának vagy éppen Raheem Sterlingnek.

Az angol válogatott a hiányzók és kimaradók ellenére is bombaerős kerettel érkezik Katarba, Kane-ék pedig biztosan mindent megtesznek majd, hogy 1966 után ismét „hazataláljon” a vb-trófea.

Az angol válogatottról hamarosan külön cikkben, bővebb elemzéssel is jelentkezünk.

AZ ANGOL VÁLOGATOTT KERETE:
KAPUSOK:
 Jordan Pickford (Everton), Nick Pope (Newcastle), Aaron Ramsdale (Arsenal)
VÉDŐK: Harry Maguire
 (Manchester United), Luke Shaw (Manchester United), Eric Dier (Tottenham), John Stones (Manchester City), Kyle Walker (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Conor Coady (Everton), Ben White (Arsenal), Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
KÖZÉPPÁLYÁSOK:
 Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Mason Mount (Chelsea), Conor Gallagher (Chelsea), Declan Rice (West Ham), Jordan Henderson (Liverpool), Kalvin Phillips (Manchester City)
TÁMADÓK: James Maddison
 (Leicester City), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham), Bukayo Saka (Arsenal), Raheem Sterling (Chelsea), Callum Wilson (Newcastle), Marcus Rashford (Manchester United)

Sergino Destre fontos szerep vár az amerikai válogatottban (Fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

Egyesült Államok

Szövetségi kapitány: Gregg Berhalter
Első világbajnokság: 1930
Legjobb eredmény: 3. helyezés (1930)
2018-ban: nem jutott ki
Csapatkapitány: Walker Zimmerman
Legtöbb válogatottság: DeAndre Yedlin (75)
Legtöbb gól: Christian Pulisic (21)

TAPASZTALATLAN, DE ANNÁL MOTIVÁLTABB CSAPAT ÉRKEZIK KATARBA

Az Egyesült Államok válogatottja óriási meglepetésre lemaradt a 2018-as világbajnokságról, ennek hatására pedig alaposan átalakult az együttes. A nemzeti csapat élére Gregg Berhaltert nevezték ki, a most 49 éves edző pedig azonnal elindította a generációváltást, aminek meglett az eredménye: az amerikaiak gond nélkül kvalifikálták magukat a katari tornára, miközben megnyerték a CONCACAF Nemzetek Ligáját és a 2021-es Arany-kupát is.

A megfiatalított csapat természetesen a légiósokra épül, a 26 fős keretből 17-en játszanak Európában. Az átlagéletkor alig több mint 25 év (egészen pontosan 25 év és 175 nap), ennek megfelelően nem nagy meglepetés, hogy a keretből egyedül DeAndre Yedlinnek van vb-tapasztalata. Persze a nem túl rutinos, de annál motiváltabb csapatot nem szabad lebecsülni, ahogy azt a szövetségi kapitány is előre jelezte az ellenfeleknek.

„Egy kicsit alábecsülik, mennyit fejlődött ez a fiatal csapat. Négy évvel ezelőtt szinte a nulláról kezdtük újra a csapatépítést, most pedig ott vagyunk a vb-n”jelentette ki Gregg Berhalter.

A keretbe olyan európai nagycsapatok is adnak játékost, mint például a Chelsea (Christian Pulisic), a Borussia Dortmund (Gio Reyna), a Juventus (Weston McKennie) vagy éppen az AC Milan (Sergino Dest, aki Barcelona kölcsönjátékosaként szerepel az olasz bajnoknál). A szövetségi kapitány azonban nincs könnyű helyzetben, ugyanis Pulisisc, Gio Reyna és Dest sem számít alapembernek a klubcsapatában, míg McKennie egy sérülés miatt novemberben nem is lépett még pályára.

A felkészülési mérkőzések közel sem sikerültek tökéletesen, az amerikaiak egyik vb-résztvevő ellenfelüket sem tudták legyőzni: előbb Japántól kaptak ki 2–0-ra, majd Szaúd-Arábiával játszottak gól nélküli döntetlent.

Az mindenképp figyelmeztető jel kell hogy legyen az amerikaiaknak, hogy a két edzőmérkőzésen egyetlen gólt sem tudtak szerezni, épp ezért némileg meglepő, hogy a végleges keretbe nem nevezték Ricardo Pepit, aki az Augsburg kölcsönjátékosaként remekel a holland élvonalbeli Groningenben: nyolc meccsen öt gólt és két gólpasszt jegyez a 19 éves csatár.

Az előjelek tehát vegyesek, az elmúlt években több trófeát is begyűjtő megfiatalított csapat biztosan rendkívül motivált, ám a kulcsjátékosok egy része közel sincs a legjobb formában, így minden bizonnyal a csoportból való továbbjutás lehet az elsődleges célja az amerikai válogatottnak. Emellett a fiatal társaságnak hosszú távú célként felkészülésként is felfogható a katari torna a következő, 2026-os vb-re, amelynek – Mexikóval és Kanadával közösen – az Egyesült Államok lesz a társházigazdája.

AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK VÁLOGATOTTJÁNAK KERETE:
KAPUSOK: Ethan Horvath 
(Luton Town), Sean Johnson (New York City FC), Matt Turner (Arsenal)
VÉDŐK: Cameron Carter-Vickers (Celtic), Sergino Dest (AC Milan), Aaron Long (New York Red Bulls), Shaq Moore (Nashville SC), Tim Ream (Fulham), Antonee Robinson (Fulham), Joe Scally (Borussia Mönchengladbach), DeAndre Yedlin (Inter Miami CF), Walker Zimmerman (Nashville SC)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Brenden Aaronson (Leeds United), Kellyn Acosta (Los Angeles FC), Tyler Adams (Leeds United), Luca de la Torre (Celta Vigo), Weston McKennie (Juventus), Yunus Musah (Valencia), Cristian Roldan (Seattle Sounders FC)
TÁMADÓK: Jesus Ferreira (FC Dallas), Jordan Morris (Seattle Sounders), Christian Pulisic (Chelsea), Giovanni Reyna (Borussia Dortmund), Josh Sargent (Norwich City), Tim Weah (Lille), Haji Wright (Antalyaspor)

Mehdi Taremi góljaira nagyon nagy szüksége lesz az irániaknak (Fotó: EPA/CHRISTIAN BRUNA)

Irán

Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz (portugál)
Első világbajnokság: 1978
Legjobb eredmény: csoportkör
2018-ban: csoportkör, 3. hely
Csapatkapitány: Ehszan Hadzsafi
Legtöbb válogatottság: Ehszan Hadzsafi (121)
Legtöbb gól: Sardar Azmun (41)

MINDENKIRE VESZÉLYES LESZ A LEGMAGASABBAN RANGSOROLT ÁZSIAI VÁLOGATOTT

Első ránézésre könnyű lenne azt mondani, hogy nem sok minden változott az iráni válogatott háza tája körül, hiszen egymás után már a harmadik világbajnoki részvételére készül a csapat a portugál Carlos Queiroz vezetésével.

A Katarig vezető út azonban nem volt zökkenőmentes a jelenleg legmagasabban rangsorolt (az összesített világranglistán a 20. helyen álló) ázsiai válogatottnak. A korábban Sir Alex Ferguson segítőjeként a Manchester Unitednél dolgozó Queiroz 2019 januárjában közel nyolc év után távozott a szövetségi kapitányi posztról, helyét Marc Wilmots vette át. A világbajnoki selejtezősorozatot a belga edző vezetésével kezdték el az irániak, ám a Hongkong és a Kambodzsa elleni könnyed győzelem után Bahreinben és Irakban is kikapott a válogatott, így a kvalifikáció is veszélybe került.

Ennek hatására Wilmotsnak kevesebb mint egy évvel a munkába állása után távoznia kellett, helyére Dragan Skocic érkezett. A horvát szakember kinevezése jól sült el, vezetésével 14 selejtezőmeccsből 12-t megnyert Irán (egyedül Dél-Koreát nem sikerült legyőznie), és végül gond nélkül kijutott a vb-re. Skocicnak azonban nem volt maradása, júliusban menesztették, majd szeptember elején Queirozt nevezték ki újra a válogatott élére.

Ahogy azt 2014-es és a 2018-as vb-n is láthattuk, az iráni válogatott a portugál trénerrel ezúttal is elsősorban a rendkívül stabil védelmére épít majd: a 2011 és 2019 közötti első Queiroz-érában összesen 97 mérkőzést játszott a nemzeti csapat, ezalatt mindössze 12 alkalommal fordult elő, hogy az aktuális ellenfél kétszer is betaláljon a kapujába.

Ráadásul az Alireza Dzsahanbahs, Sardar Azmun, Mehdi Taremi támadóhármas az európai topfutball kedvelőinek is jól csenghet, nem véletlen, hogy az irániak kimondott célja, hogy mind a három csoportmeccsükön pontot, pontokat szerezzenek. A jó nevű támadók ellenére az iráni válogatott ritkán játszik sokgólos meccset, ahogy azt a felkészülés is alátámasztja: az együttes Uruguayt és Nicaraguát is 1–0-ra győzte le, míg Szenegállal 1–1-es döntetlent játszott.

Ahogy arra a The Athletic is felhívja a figyelmet, ebben mutatkozik meg a csapat gyengesége: ha a védelem éppen nem zár jól, akkor Queiroznak nem nagyon van B-terve. A portugál edző vezetésével Iránnak egyszer sem sikerült nyernie, amikor hátrányba került, továbbá abból a 42 meccsből, amikor gólt kapott a csapat, csak 13-at sikerült győzelemmel zárnia.

Nagy kérdés még az is, hogy milyen lesz az öltözői hangulat a csapatnál, milyen hatással lesznek az Iránban zajló, Mahsza Amíni halála után kirobbant, részben rendszerellenes, már halálos áldozatokat is követelő tömegtüntetések a játékosokra, Queiroz hogyan tudja majd kezelni az esetlegesen megosztott keretet. A portugál trénernek állítólag azért kellett elhalasztani a végső kerethirdetést, mert nyomást próbáltak rá helyezni, hogy hagyja ki a keretből a tüntetők mellett és az iráni rezsim ellen felszólaló Azmunt.

A Leverkusen játékosa mindenesetre bekerült az utazó keretbe, az irániak pedig biztosan mind a három csoportellenfelük dolgát alaposan megnehezítik majd.

AZ IRÁNI VÁLOGATOTT KERETE:
KAPUSOK: Alireza Bejranvand
(Persepolis), Amir Abedzadeh (Ponferradina), Sejed Hosszein Hosszeini (Esteghlal), Pajam Niazmand (Sepahan)
VÉDŐK: Ehszan Hadzsafi (AEK Athens), Morteza Puraligandzsi (Persepolis), Ramin Rezajan (Sepahan), Milad Mohammadi (AEK Athens), Hosszein Kanaanizadegan (al-Ahli), Sodzse Halilzadeh (al-Ahli), Sadeh Moharrami (Dinamo Zagreb), Ruzbeh Cesmi (Esteghlal), Madzsid Hosszeini (Kayserispor), Abolfazl Dzsalali (Esteghlal)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Ahmad Nurollahi (Shabab al-Ahli), Saman Goddosz (Brentford), Vahid Amiri (Persepolis), Szaed Ezatolahi (Vejle), Alireza Dzsahanbahs (Feyenoord), Mehdi Torabi (Persepolis), Ali Golizadeh (Charleroi), Ali Karimi (Kayserispor)
TÁMADÓK: Karim Anszarifard (Omonia Nicosia), Sardar Azmun (Bayer Leverkusen), Mehdi Taremi (Porto)

Gareth Bale teljesítményén sok múlik majd Katarban (Fotó: EPA/STEPHANIE LECOCQ)

Wales

Szövetségi kapitány: Rob Page
Első világbajnokság: 1958
Legjobb eredmény: negyeddöntő (1958)
2018-ban: nem jutott ki
Csapatkapitány: Gareth Bale
Legtöbb válogatottság: Chris Gunter (109)
Legtöbb gól: Gareth Bale (40)

TEHER NÉLKÜL – 64 ÉV KIHAGYÁS UTÁN JÖN AZ ÚJABB VILÁGBAJNOKI SZEREPLÉS

A B csoportba a negyedik kalapból érkező Walesnek már a katari tornára való kijutása is bravúrként értelmezhető, hiszen a nemzeti csapat eddig mindössze egyszer, még 1958-ban járt világbajnokságon. Hatvannégy évvel ezelőtt Pelé góljával Brazília a negyeddöntőben búcsúztatta a walesi válogatottat, amelytől egy ehhez hasonló szereplés kisebb csodával érne fel 2022-ben.

A csapat sikerességének alapját Gareth Bale teljesítménye határozhatja meg. Az együttes legnagyobb sztárja idén nyáron a Real Madridtól a Los Angeles FC-hez szerződött, azt azonban nem lehet mondani, hogy rengeteg játéklehetőséget kapott volna: az MLS-ben 13 mérkőzésen mindössze 369 percnyi játékidő jutott a 33 éves támadónak.

Igaz, ahogy azt Bale-től megszokhattuk, ennyi idő is elég volt neki, hogy letegye a névjegyét. A Philadelphia Union ellen a 120+8. percben egy fejes góllal mentette tizenegyespárbajra a bajnoki döntőt, amelyet az LAFC végül meg is nyert. Bale-nek a válogatottban is hasonlóan fontos szerepe van, elég csak a vb-pótselejtezőn mutatott teljesítményére gondolni: az Ausztria elleni 2–1-re megnyert elődöntőben duplázott, majd az Ukrajna elleni döntőben a szabadrúgását követően született meg a mindent eldöntő öngól.

Nagy kérdés, hogy a leginkább angol első és másodosztályból érkező csapattársak vagy éppen a jelenleg Franciaországban légióskodó Aaron Ramsey mennyire tudnak majd felnőni Bale-hez és a feladathoz, sikerül-e elérni ismét az egyenes kieséses szakaszt. Az mindenesetre nem túl biztató, hogy a legutóbbi Nemzetek Ligája-kiírásban három vb-résztevő válogatottal (Belgium, Hollandia és Lengyelország) találkoztak, a sorozatot pedig öt vereséggel és egy döntetlennel zárták.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az öt vereség mindegyike egygólos különbségű volt, azaz Robert Page csapata nem adja könnyen magát, Katarban pedig gyakorlatilag teher nélkül léphet pályára.

Ráadásul plusz motivációt jelenthet, hogy a vb-láz érthető módon egyre magasabbra szökik Walesben. Ahogy arra a The Guardian felhívta a figyelmet, országszerte 26 darab monolitot állítottak fel, a kőoszlopok pedig csak arra várnak, hogy egy esetleges jó szereplés után a játékosokat ábrázoló szobrokat faraghassanak belőlük…

A WALESI VÁLOGATOTT KERETE:
KAPUSOK: Wayne Hennessey
 (Nottingham Forest), Danny Ward (Leicester City), Adam Davies (Sheffield United)
VÉDŐK: Ben Davies (Tottenham), Ben Cabango (Swansea City), Tom Lockyer (Luton Town), Joe Rodon (Rennes), Chris Mepham (Bournemouth), Ethan Ampadu (Spezia), Chris Gunter (AFC Wimbledon), Neco Williams (Nottingham Forest), Connor Roberts (Burnley)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Sorba Thomas (Huddersfield), Joe Allen (Swansea City), Matthew Smith (MK Dons), Dylan Levitt (Dundee United), Harry Wilson (Fulham), Joe Morrell (Portsmouth), Jonny Williams (Swindon Town), Aaron Ramsey (Nice), Rubin Colwill (Cardiff City)
TÁMADÓK: Gareth Bale (Los Angeles FC), Kieffer Moore (Bournemouth), Mark Harris (Cardiff City), Brennan Johnson (Nottingham Forest), Daniel James (Fulham)

A B CSOPORT MENETRENDJE
November 21., hétfő
14.00:
Anglia–Irán
20.00: Egyesült Államok–Wales
November 25., péntek
11.00:
Wales–Irán
20.00: Anglia–Egyesült Államok
November 29., kedd
20.00:
Wales–Anglia
20.00: Irán–Egyesült Államok

Labdarúgó-világbajnokság november 20. és december 18. között, élőben az M4 Sporton, az M4 Sport+-on és az m4sport.hu oldalon.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Foci-vb az M4 Sporton: így követheti élőben, percről percre az év sporteseményét
November 20-án a házigazda Katar és Ecuador nyitómérkőzésével kezdetét veszi a 2022-as labdarúgó-világbajnokság, a tornát Magyarországon kizárólag az M4 Sport közvetíti élőben. Cikkünkben összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, mikor, hol és hogyan lehet, illetve érdemes követni a focivébé eseményeit csatornánkon, az m4sport.hu-n, az M4 Sport applikációban, valamint közösségi felületeinken.
Külföldi futball
Kerethirdetés: kiemelt csapattal készül az M4 Sport a labdarúgó-világbajnokságra
Keretet hirdetett az M4 Sport a katari labdarúgó-világbajnokságra a Gurulj be lassítva is! podcast legfrissebb adásában. Az esemény rangjának megfelelően illusztris csapatot állított össze a tornát közvetítő csatorna. Újdonság, hogy a helyszíni stáb tagjai a közvetítések mellett a naponta jelentkező podcast adásaikban foglalják össze a legfontosabb eseményeket.
Külföldi futball
Minden vb-keret egy helyen: a 2022-es labdarúgó-világbajnokság 32 válogatottjának hivatalos névsora
A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokságon résztvevő válogatottaknak november 13-ig kell hivatalosan kijelölniük 26 fős keretüket a tornára. A nemzeti szövetségek többsége nem vár az utolsó pillanatig, így az elmúlt napokban folyamatosan hirdették ki csapatukat a november 20-án rajtoló tornára. Folyamatosan frissülő cikkünkben mind a 32 válogatott vb-keretét megtalálja.
Külföldi futball
Maguire is bekerült az angol vb-keretbe
A Manchester Unitedben csak elvétve szereplő Harry Maguire is bekerült a katari világbajnokságra utazó angol labdarúgó-válogatott keretébe.
Külföldi futball
Bale és a rutinos Joe Allen is bekerült a walesi vb-keretbe
Gareth Bale, valamint a hozzá hasonlóan nagy rutinnal rendelkező Joe Allen is bekerült a jövő vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságon szereplő walesi válogatott 26 fős keretébe, melyet szerdán hozott nyilvánosságra Rob Page szövetségi kapitány.
Külföldi futball
Hajnal Tamás Aissa Laidouniról: Kicsit meseszerű a történet, örülünk, hogy aktív részesei lehetünk
Hajnal Tamás szerint a klub szempontjából is szakmai siker, hogy a Ferencvárosi TC tunéziai középpályása, Aissa Laidouni bekerült hazája válogatottjának <a href="https://m4sport.hu/foci-vb-2022/cikk/2022/11/11/lesz-otp-bank-liga-jatekos-a-vilagbajnoksagon-utazo-kerettag-a-tuneziai-valogatottnal-az-ftc-kozeppalyasa" target="_blank" rel="noopener">utazó keretébe</a>, és ott lehet a katari világbajnokságon.
Külföldi futball
Sérülése ellenére Sadio Mané is bekerült Szenegál vb-keretébe
Sérülése ellenére Sadio Mané neve is ott van Szenegál a katari labdarúgó-világbajnokságra nevezett, pénteken kihirdetett 26 fős keretében. A Bayern München támadóját a keddi Werder Bremen elleni német bajnokin kellett lecserélni, szerdán több forrás is biztosan állította, lemarad a vb-ről, ám most kiderült, mégis ott lesz a tornán.
Külföldi futball