×

Ausztrál Nagydíj: nemzetközi sajtóvisszhang

A nemzetközi sajtó szerint a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel vasárnapi diadalához a szerencse is kellett; a Ferrari német pilótája úgy nyerte meg a szezonnyitó Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, hogy egy boxkiállásnál előzte meg a címvédő Lewis Hamiltont.

Motor Racing - Formula One World Championship - Australian Grand Prix - Race Day - Melbourne, Australia Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Ausztrália:


The Age: „Ismét Lewis Hamilton volt a leggyorsabb Melbourne-ben, de ismét kicsúszott a kezéből a győzelem. Vettel kihasználta a Mercedes hibás számításait, és egymás után másodszor nyert az Albert Parkban.”


Herald Sun: „Hamiltont meglopták Ausztráliában. A leggyorsabb pilóta a leggyorsabb autóban a leggyorsabb volt a rajtnál, mégis másodikként intették le, pedig remekül versenyzett.”


The Australian: „Vettel előrecsempészte magát Hamilton mellett. Miután milliókat költöttek az autók fejlesztésére, majd órákon át teszteltek a barcelonai télben, hogy még nagyobb hírverés előzze meg Hamilton és Vettel párbaját, az idény első futamát egy biztonsági autó döntötte el, amelyik nem is volt a pályán.”
Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB) Sebastian Vettel és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)Németország:


Bild: „Egy komputerhiba révén Vettelnek az ölébe hullott a győzelem. A favorit Hamilton helyett a német nyert az idénynyitón.”


Süddeutsche Zeitung: „Rosszul okoskodtak a mérnökök, a lassabb autó győzött Melbourne-ben. Egy szoftver-defekt miatt Vettel ért elsőként a célba, míg Hamilton töprenghet, hogy az ösztönei helyett miért a rossz számítógépes adatokra bízta magát.”


Frankfurter Allgemeine Zeitung: „A szerencsés flótás. Vettel legyőzte a Mercedes stratégiai programját. Hamilton egy kalkulációs hiba miatt nem gyorsított.”


Die Welt: „Álomszerű kezdés. Vettel sikeréhez egy mercedeses szoftverhiba és a Ferrari-vásárló Haas hanyag szerelőcsapata is kellett. A Scuderia a meglepő diadal után szerény maradt.”
Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)


Olaszország:


La Gazzetta dello Sport: „Milyen szép ez a győzelem! A tavalyi győzelemnek ugyanakkor nagyobb súlya volt.”


La Repubblica: „Vettel lassabb volt, de élt a kínálkozó lehetőséggel.”


Correire della Sera: „Seb hadászati csapást mért ellenfelére, a Ferrari váratlan és fajsúlyos győzelmet aratott.”


Ausztria:


Kurier: „A legsikeresebb csapat 11 éve vár egy világbajnok pilótára, az első lépés megtörtént vasárnap ebbe az irányba. A vezetési tudomány mellett egy csipetnyi szerencse is kellett a Mercedes elleni harcban, amely alighanem idén is a legjobb autót mondhatja magáénak.”


Die Presse: „Aki azt állítja, hogy az F1-ből kiveszett az izgalom, az elmulasztotta az ausztráliai futamot. Nemcsak az volt érdekes, hogy a Mercedes odaajándékozta a győzelmet a Ferrarinak, hanem az is, hogy egy nejlonzacskó tönkretett egy csúcstechnológiás versenyautót. A negyedik körben kiállt Szergej Szirotkinnak ugyanis egy pályán összeszedett zacskó miatt állt le a hűtése a Williamsben.”
Sebastian Vettel (Fotó: XPB) Sebastian Vettel (Fotó: XPB)


Spanyolország:


Sport: „Vettel boldogan de visszafogottan beszélt a sajtótájékoztatón. A német Fittipaldinak zsebben az első győzelem.”


Mundo Deportivo: „Vettel húzása színpadra kívánkozik. Hamiltont és a Mercedest megviselheti, hogy egy tökéletesen irányított futam érthetetlen módon kicsúszott a kezéből.”


Franciaország:


Le Figaro: „Hamilton előtt ki volt kövezve a diadalhoz vezető út, de egy fura közjáték keresztülhúzta a számításait. Két Ferrarival kellett megküzdenie, és amikor a 19. körben kiállt kerékcserére, Vettel elhúzhatott mellette. A német sikeréhez azért a Haas csapat közreműködése is szükséges volt.”


Svájc:


Neue Zürcher Zeitung: „Vettel azt kiáltotta a célban, hogy +bella strategia+, és ez a dicséret motiválhatja a Ferrarit azoknak a feladatoknak az elvégzésében, amelyek a német szerint még előttük állnak. Az egyenesekben az olaszok egyenrangúak a Mercedesekkel, a kanyarokban viszont sok időt veszítenek. Vettel nem először rontotta el a Mercedes-bulit.”


Tagesanzeiger: „Vettel sikerével még a Mercedes komputere sem számolt.”
Toto Wolff (Fotó: XPB) Toto Wolff (Fotó: XPB)