Lauda kórházba került

A Mercedes tanácsadója, Niki Lauda kórházi kezelés alatt állt, ezért nem jelent meg az előző két F1-es versenyhétvégén. Az influenzás megbetegedéssel küzdő korábbi világbajnokot Bécsben ápolják. és a hírek szerint hamarosan elhagyhatja a kórházat.

Niki Lauda (Fotó: XPB)

Lauda a német és a magyar hétvége alkalmával sem tűnt fel a Mercedes garázsában, az első hírek szerint azért, mert köhögött, és nem akart ilyen állapotban elutazni a helyszínre. Osztrák sajtóértesülések szerint azonban a helyzet valamivel komolyabb volt, a háromszoros világbajnokot ugyanis intenzív osztályon is ápolták.


A tanácsadó nyaralása során betegedett meg: influenzás fertőzést kapott el, ami miatt az utazást is megszakította és hazatért Bécsbe, ahol azonnal kórházba szállították. Az intenzív osztályon való kezelésre azért volt szükség, mert a vírus az immunrendszerét támadta, és az állapota rosszabbodott.
Niki Lauda és Toto Wolff (Fotó: XPB) Niki Lauda és Toto Wolff (Fotó: XPB)


Azóta szerencsére kikerült onnan, és már „csak általános” kezelésben részesül, szervezete pedig úgy tűnik, legyőzi az influenzás megbetegedést, és hamarosan a kórházból is kiengedik majd. Amint erre sor kerül (a hírek szerint már ezen a héten távozhat), az osztrák legenda természetesen azonnal vissza szeretne térni a Mercedes-garázsba.  


A következő futamot, a Belga Nagydíjat augusztus végén rendezik, Laudának tehát most bőven lesz ideje a teljes gyógyulásra, sőt komolyabban az F1 ritmusából sem fog kiesni, a csapatok ugyanis most töltik kötelező „pihenőjüket” is (két hétre leállítják a gyárakat is).


Ami a Mercedest illeti, egészen biztosan jó hangulatban vág neki ennek a pihenőnek, hiszen a német és a magyar futam is Lewis Hamilton sikerét hozta, aki az összetettben ezzel már 24 pontosra növelte előnyét, pedig a Német Nagydíj előtt még hátrányban volt Sebastian Vettellel szemben. Lauda tehát egy elszánt, jó mentális állapotban lévő csapathoz „térhet vissza”.
Öröm a Mercedesnél (Fotó: XPB) Öröm a Mercedesnél (Fotó: XPB)