Musorujsag
Élő Eredmények

Így változott a konstruktőri bajnokság állása az új csapattal

Így változott a konstruktőri bajnokság állása az új csapattal

Boxutca
Új csapat, új tabella – a Racing Point-istálló „bemutatkozásával” komoly változás történt a konstruktőri bajnokságban is.

A Belga Nagydíj hivatalos nevezési listáján már új néven szerepel a Force India, mely bár sokat nem változott Magyarország óta, most mégis új csapatként kénytelen új életet kezdeni az F1-ben. A Racing Point néven a bajnokságba újra benevezett gárda e gyökeres változtatással az eddig megszerzett 2018-as pontjait is elvesztette, aminek köszönhetően változott a csapatverseny állása.

A rózsaszínek Sergio Pérez és Esteban Ocon jóvoltából az első 12 versenyen összesen 59 pontot gyűjtöttek össze, amivel a lista 6. helyén álltak, közvetlenül a McLaren előtt, 7 pontra a Haastól. Most viszont kezdhetik elölről a gyűjtögetést.

Négy gárda nyert pozíciót az újjáalakulásukkal, és közülük többen máris abban reménykedhetnek, hogy már képtelenek lesznek visszaelőzni őket a hátralévő 9 hétvégén. A nulláról kezdő Racing Point hátránya a Williamsszel szemben csupán 4 egység, a Saubertől 18 pontra vannak, míg a Toro Rosso 28-cal előzi meg őket. A McLaren 52 pontjával viszont már közel akkora előnnyel rendelkezik, amennyi pontot egy tucat verseny alatt szereztek, a vágyott 4. helyről pedig gyakorlatilag már le is mondhatnak.

Mindez azt jelenti, hogy a névváltoztatás a helyezések alapján járó jövő évi bónuszpénzek terén is visszaveti majd a csapatot. De legalább életben maradtak és működhetnek tovább.

A konstruktőri bajnokság állása a Force Inida kizárása és újjáalakulása után:

Csapat Pontszám
1. Mercedes 345
2. Ferrari 335
3. Red Bull 223
4. Renault 82
5. Haas 66
6. McLaren 52
7. Toro Rosso 28
8. Sauber 18
9. Williams 4
10. Racing Point 0
Force India (kizárva) 59

Az egyéni tabellán eközben nincs változás, Sergio Pérez és Esteban Ocon is megtarthatta eddig pontjait, hiszen a versenyzők egységeire nincs befolyással, hogy év közben váltanak-e csapatot. A mexikói 30 pontjával a 10. helyen áll az összetettben, míg 29 egységet számláló márkatársa a 12. Carlos Sainz mögött.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak

Kapcsolódó hírek